Elu Eolo Kometa profirattatiimis: võistlemine Giro del Venetol

Autor: We Love Cycling

Tulge kaasa ühepäevasele teekonnale UCI ProTeam-kategooriasse kuuluva Eolo Kometa meeskonnaga, kes valmistub, võistleb ja taastub pärast üht pilkupüüdvamat ja erilisema õhkkonnaga Euroopa rattavõistlust.

Olete midagi kuulnud Giro del Venetost? See on UCI ProSeriesi kalendrisse kuuluv poolklassikaline Euroopa maanteesõiduvõistlus, mis taaselustati 2021. aastal pärast üheksa-aastast pausi. Ühepäevase võidusõidu ajalugu ulatub tagasi aastasse 1909 ning tänavune 86. võistlus oli pikkusega 170 kilomeetrit. Starditi Padova provintsi Tombolo linnast ning finišeeriti kuulsal Vicenza tõusul. Võidusõidul on oma kindel koht Itaalia rattasõiduajaloos ning võistluse veebileht nimetab seda isegi „rattasõidu hälliks“. Mis kõik ahvatleb starti arvukaid profitiime, kes ihkavad oma rattureid aujärjele upitada.

  1. aasta võistlus toimus 11. oktoobril. Mitmete osalenud ProTeam-kategooria meeskondade seas oli ka Eolo Kometa – Itaalias registreeritud ja Hispaanias paiknev tiim, mille sponsoriks on rattalegend Alberto Contadori juhitav Fundación Contador. Eolo Kometa sai ProTeami litsentsi alles 2021. aastal ning on koostatud auahnetest perspektiivikatest ratturitest. Tänavu võitis Davide Bais juba ühe Giro d’Italia etapi ning Julio Álvarez Mendo saavutas Vuelta Asturiasel üldesikoha.

We Love Cycling jälgis meeskonna tegevust Giro del Venetoks valmistumisel ja kogu võistluse vältel. Lühike dokumentaalfilm on välja peetud usalduslikumas ja lähedasemas laadis, vältides klassikaliste spordifilmide võtteid. Tulemustele ja taktikale keskendumise asemel süvenetakse võistluse sisemisse loogikasse, tiimi „tagatuppa“, Škoda autosid kasutava asendamatu toetusmeeskonna tegemistesse ja nende kasutatavasse tehnikasse ning kõigesse muusse, mis tavaliselt jääb rattapubliku eest peitu. Ratturite kõrval näeb võistlust spordidirektori, autojuhi, mehaaniku ja kõigi teiste selliste asjaosaliste vaatepunktist, kes tavaliselt valgusvihku ei satu.

Nautige seda intensiivset sisevaadet profimeeskonna ellu!

VIDEO