Jalgrattasõit arvudes: faktid, millest Sul tõenäoliselt aimugi polnud

Autor: Adam Marsal

See artikkel on mõeldud kõigile, kellele meeldivad nii jalgrattasõit kui ka arvud. Sukeldume pisut lemmikspordiala kohta käivatesse kuivadesse andmetesse.

Kui palju on maailmas jalgrattaid?

Hinnangute kohaselt on maailmas umbes miljard jalgratast. Vaatamata autode arvu tohutule kasvule viimase kümne aasta jooksul on Hiina endiselt maailma võimsaim jalgrattasuurrriik – seal on üle 450 miljoni jalgratta. USA-s on jalgratturite käsutuses 100 miljonit ratast, Jaapan hoiab kolmandat kohta 75 miljoni rattaga. Üllatuslikult on Saksamaal (62 miljonit) rohkem jalgrattaid kui Brasiilias (40 miljonit) ning mõlemad edestavad Indiat (30,8 miljonit). Kuuele rattarikkamale riigile järgnevad Itaalia (23 miljonit), Indoneesia (22,3 miljonit), Suurbritannia (20 miljonit), Prantsusmaa (20 miljonit) ja Holland – suhteliselt väike riik, kus on käigus 16,5 miljonit jalgratast.

Milline riik toodab kõige rohkem jalgrattaid?

Hiina on endiselt maailma suurim jalgrattatootja. Hiina koos India, Euroopa Liidu, Taiwani ja Jaapaniga toodab 87 protsenti kõigist maailma jalgratastest. Igas tunnis valmib 15 000 jalgratast, igas minutis 234 ja igas sekundis 4 – kui soovid sellist statistikat. Statista agentuuri andmete kohaselt ostab igal aastal iga 19. inimene maakeral endale uue jalgratta. Maailma jalgrattatoodang ületab maailma autotoodangut kahe ja poole kordselt, kui arvata sinna kõik alates aastast 1950 valmistatud autod ja jalgrattad.

Kui palju jalgrattaid igal aastal minema visatakse?

Tohutut hulka igal aastal valmivaid jalgrattaid arvestades pole ka ime, et sajad tuhanded rattad rändavad igal aastal prügimäele. Aastas visatakse maailmas minema umbes 15 miljonit jalgratast.

Jalgrattakalmistu Hiinas. © Profimedia

Millises riigis jalgrattaid kõige rohkem armastatakse?

Kui Sa otsid linna, kus rattad on eriti kõrges hinnas, peaksid minema Kopenhaagenisse. Aastal 2016 ületas jalgrataste arv Taani pealinnas esimest korda sealsete autode arvu. Viimase 20 aastaga on jalgrataste arv kasvanud 68% võrra. Statistika kohaselt on üheksal taanlasel kümnest oma jalgratas, kuna auto on ainult neljal inimesel kümnest. Kõigi taanlaste igapäevane läbisõit jalgratastel võrdub 35 ringiga ümber maakera. Keskmiselt läbib iga Kopenhaageni elanik jalgrattaga 3 kilomeetrit päevas ning pooled Taani lastest käivad koolis jalgrattaga. Lisaks tehakse veerand kõigist kuni 5 kilomeetri pikkustest sõitudest jalgrattaga.

Millist tüüpi rattad on kõige populaarsemad?

Erinevate jalgratturite rühmade peal on tehtud palju küsitlusi ja uuringuid, kuid tulemused on ikka sarnased. Kõige populaarsemad on maanteerattad, mida eelistab umbes 65 protsenti küsitletutest. Mägirattaid eelistab kuni 20 protsenti, kuna kruusa- ja hübriidrattad oli kumbki 6 protsendi rattasõitjate valik.

Millised on põhilised jalgrattasõidust saadavad tervisehüved?

Jalgrattasõidust saadavad hüved kaaluvad ohud täielikult üles. Mõned uuringud ütlevad, et jalgrattasõit võib eluiga pikendada 3 kuni 14 kuu võrra. Inglismaal läbiviidud uuring näitas, et jalgratturite füüsiline vorm on täpselt sama hea nagu 10 aastat noorematel mittejalgratturitel.

Keskmiselt on jalgratturitel 15% haiguspäevi vähem kui neil, kes sporti ei tee. Muret teeb aga see, et jalgratta kooli sõitvate laste osakaal on 82 protsendilt kukkunud viimase 30 aastaga 14 protsendile. Kuid küsimus pole ainult tervises. Siinse kalkulaatoriga saad ise välja arvutada, kui palju raha ja CO2 heitmeid Sa kokku hoida võid, tehes sõidud auto asemel jalgrattaga.

Kui palju CO2 heitmete hulk väheneb, kui kasutada jalgrattaid mootorsõidukite asemel?

Iga jalgrattur, kes tööl käies läbib nelja päeval nädalas 8 kilomeetrit, jätab aastas tekitamata 750 kilo CO2 heitmeid. Euroopa jalgrattaföderatsiooni andmetel eraldab jalgrattur 21 grammi CO2 kilomeetri kohta, kuna bussiga liikudes tekib CO2 101 grammi. On tõestatud fakt et jalgrattajagamise programm Barcelonas vähendas iga-aastast CO2 heitkogust rohkem kui 9000 tonni võrra.

Kui palju jalgrattaid aastas varastatakse?

Pandeemia ajal kasvas varastatud jalgrataste hulk oluliselt. Üksikute riikide statistikat kokku võttes saame järeldada, et eelmisel aastal varastati Euroopas 3 miljonit jalgratast ehk 340 jalgratast tunnis. Cyclist.co.uk andmetel langeb igal aastal ainuüksi Suurbritannias varaste saagiks 400 000 jalgratast. Road.cc leidis, et enimvarastatud jalgrattamargid Ühendkuningriigis on Specialized (28%), Trek (17%) ja Giant (14,7%).