Hvordan unngå de vanligste sykkelskadene

Av Adam Marsal

Noen skader er dessverre umulig å komme seg unna. Det er derimot noen justeringer syklister kan gjøre for å unngå andre skader. 

Kneskader

Most road cyclists 'clip in' to their bike, fastening their feet to the pedals via cleats that sit on the bottom of their shoes. The problem here is that if your cleats are not properly positioned at the correct angle, you will end up with shooting pains in your knees that will simply continue to grow until corrected. The easy fix is to correctly set up those cleats. There's plenty of online guides to show you how to do this. Fix it as soon as possible to avoid unwanted pain.

Mange syklister benytter seg av sykkelsko. Under disse skoene er det cleats (fester) som benyttes for å feste skoene i pedalene på sykkelen. Utfordringen med slik sykkelsko er at mange ikke har justert posisjonen på cleatsen riktig. Feil justering på cleatsen kan føre til smerter i knærne, på grunn av feil vinkel på foten. I senere tid har denne justeringen blitt letter å gjøre for folk flest. Dette er takket være online guider på youtube og andre nettsider. Hvis du har sykkelsko eller planlegger å kjøpe. Husk å juster cleatsen riktig før det er for sent.

 

Sittesår

Sittesår er lite ønskelig. Måten mange får dette på er grunnet friksjonen mellom huden, klærne og setet. En god sykkelshorts med padding kan gjøre sykkelturen mye mer komfortabel. En ting som er viktig å huske på er at man ikke skal bruke undertøy under en slik shorts.

 

Ryggsmerter

After sitting in the offices, our posture is far from good, and many of us have pains in our back. Cycling can make it even worse. The best answer is to get a professional bike fit done. It will cost some money, but you'd be amazed how much difference small tweaks can make. Once you've found that perfect riding position, those aches and pains in your back disappear pretty quickly.

Etter en lang dag på jobben, og da gjerne med en dårlig sittestilling på kontoret er ryggen vondt. Sykling kan være med på å gjøre denne smerten enda verre. En løsning for å unngå ryggsmerter på sykkelen er å oppsøke en profesjonell sykkeltilpasser. Dette vil koste litt penger, men denne prisen er som oftes lettere å svelge enn den smerten man kanskje får hvis man ikke gjør noe med sittestillingen. Man trenger ikke å gå til en profesjonell sykkeltilpasser for å finne en god sittestilling. Det er faktisk mye man kan gjøre hjemme, som gjør at man er på god vei bort fra ryggsmertene.

 

Nummenhet i hendene

Hvis man holder i hardt sykkelstyret sammenhengene over lang tid kan man oppleve nummenhet i hendene. Denne nummenheten er forårsaket av for mye stress på ulnar nerven. Dette er en nerve som strekker seg helt fra lillefingeren opp igjennom albuen og opp i overarmen. Dette er den største nerven i kroppen, og den er lett å skade. For å unngå nummenheten og risikoen for å skade nerven er løsningen å bevege hånden litt rundt på styret, og å løsne opp grepet der det lar seg gjøre.

Les mer om sammenhengen mellom riktig sittestilling og sikkerhet HER