Following the unfortunate death of a man at an unguarded crossing, train company ProRail released a footage of a cyclist nearly losing his life at another spot of the Dutch railway system.

Share:

Fietser ontsnapt aan de dood op een onbewaakte overweg

Oeii! Hier ontsnapt de fietser net aan de dood ? Helaas vallen er gemiddeld wel twee doden per jaar bij de zogeheten Niet Actief Beveiligde Overwegen, oftewel NABO's. In de volksmond ook wel 'onbewaakte overwegen'. Dat zijn er twee teveel. Zaterdag 17 november kwam er nog een 47-jarige man om het leven bij een tragisch ongeluk op de onbewaakte overweg in Santpoort. 'Afgezien van de doden die vallen, vinden er jaarlijks ook meer dan honderd bijna-ongelukken plaats', aldus Geert Vlogman van ProRail. Geert brengt onder andere de verschillende belangen in kaart rondom deze overwegen zodat de lokale bestuurders kunnen besluiten welke maatregelen getroffen dienen te worden om NABO’s in hun plaats aan te pakken. En dat is een flinke klus, want tijdens de gesprekken die hij voert krijgt hij regelmatig het argument te horen dat er bij die specifieke overweg nooit iets gebeurt. Of dat mensen zelf maar beter uit moeten kijken. ‘Als je eens wist hoe vaak dit bijna misgaat en wat de consequenties zijn voor machinisten, conducteurs, incidentenbestrijders, andere hulpverleners en nabestaanden als het wél misgaat is het moeilijk voor te stellen dat mensen zo denken.’ ProRail zet de strijd tegen deze onbewaakte overwegen onverminderd voort, ook achter de schermen!

Gepostet von ProRail am Freitag, 23. November 2018

“As well as deaths, there are more than a hundred near-misses annually. If only people knew how often this almost goes wrong and what the consequences are for train drivers, guards, first responders, aid workers and survivors if things do go wrong – it’s hard to imagine people thinking that way,” Geert Vlogman of ProRail said.

Warnings don’t get much more graphic than this. Be safe out there.

This website uses cookies

More information on processing of your personal data through cookies and more information about your rights may be found in the Information about processing of personal data through cookies and other web technologies. Below you may grant your consent to processing of your personal data also for statistics and analysis of user behaviour.