7 gode gaver som støtter en sunn livsstil

Av Jiri Kaloc

Har du lyst til å hjelpe noen i din omgangskrets til å ta et positivt skritt i retning av en sunnere livsstil? Her er en gaveguide akkurat for deg.

Det kan være vanskelig å gi gaver til en sunn livsstil. Det er mye du kan kjøpe som bare blir overflødig eller gjør ting for komplisert. Når det gjelder en sunn livsstil, har de mest effektive gavene to ting til felles:

  • De fjerner hindringer for å gjennomføre en sunn vane
  • De øker motivasjonen til å holde fast ved en sunn vane
    Følgende liste over gaveideer bør bidra til minst én av disse tingene.

 

En konsultasjon med en ernæringsfysiolog eller helseveileder

Den mest effektive måten å finne ut hvilken del av den sunne livsstilen din som trenger mest oppmerksomhet, er sannsynligvis å gå til en helsecoach, livsstilsveileder eller ernæringsfysiolog.

Det viktigste med denne gaven er å gjøre jobben med å finne en god person. Gjør research, be om anbefalinger fra omgangskretsen din, les anmeldelser, sjekk ut sosiale medier. Dette fjerner alle hindringer for at vennen din eller et familiemedlem endelig kan oppsøke en fagperson som virkelig kan hjelpe dem.

Gin uten alkohol

Å drikke mindre alkohol er en av de vanskeligste, men også en av de mest effektive endringene i en sunn livsstil. Å ha en god erstatning kan være til stor hjelp. Hvis gavemottakeren elsker å lage drinker og ritualet knyttet til det, kan Pentire Adrift være den perfekte hjelperen til å drikke mindre alkohol.

Innendørs sykkelrulle

Det er mye å velge mellom når det gjelder smartruller i dag. © Profimedia

Det kan være vanskelig å sykle om vinteren, så hvorfor ikke fjerne hindringen for den beste hobbyen? Med en sykkelrulle kan din kjære sykle stort sett når som helst. Glem ikke å kjøpe et Zwift-medlemskap for å gjøre inneturene mer engasjerende.

Tjeneste for levering av måltider

Å vite hva du bør spise, er halve jobben. Dessverre er den andre halvdelen av kampen MYE vanskeligere. Folk har ofte ikke tid og disiplin til å gjøre det konsekvent. Heldigvis finnes det nå flere tjenester for levering av sunne måltider enn noensinne. En uke eller en måned med forhåndsbetalte måltider kan være en fin måte å komme i gang med sunne matvaner på.

Matlagingskurs

Når det største problemet ikke er tid, men mangel på ferdigheter og motivasjon til å tilbringe tid på kjøkkenet, kan det å gi matlagingstimer i gave være midt i blinken. Se etter et lokalt tilbud med gode anmeldelser, det bør ikke være et nettkurs. Den praktiske erfaringen er avgjørende.

Sportsmassasje

Hvile og restitusjon blir ofte oversett som en del av en sunn livsstil. Det kan være nok å gi noen som ikke er vant til det, et gavekort på massasje, badstue eller et spa-opphold for å få dem til å innse hvor godt det føles. Og hvis du kjenner til et plagsomt problem eller en tidligere skade som stadig dukker opp, kan en serie fysioterapitimer være enda mer fordelaktig.

Sykkelferie på Tour de France

Det er ingenting som slår det å oppleve Tour de France for å bli skikkelig motivert og dedikert som syklist. Atmosfæren er noe for seg selv, de mange likesinnede, det lynraske feltet og den fantastiske naturen og stigningene du kan planlegge å forsere. Sjekk ut de offisielle Tour de France-arrangørene hvis du vil ha den ekte vare.

Hvis det blir litt for mye, kan du alltids bestille overnatting til en sykkelferie som du planlegger sammen, eller betale startkontingenten til et ritt. Dette er korte begivenheter som kan ha en positiv innvirkning på hele året i forkant.