Dordogne-regionen i Frankrike, sykkelsportens skjulte perle

Av Andrea Champredonde

De fleste amatørryttere har en liste over steder de gjerne vil sykle en dag. På den finner du vanligvis fremtredende sykkelstigninger som Italias Passo dello Stelvio, Mallorcas Sa Calobra og Frankrikes Mont Ventoux, blant andre. Men det er sykkelparadiser som flyr under radaren, og Dordogne-regionen er en av dem.

Jeg bodde og syklet i Frankrike i årevis. Dordogne var rett under nesen min, men hørte aldri et pip om det. Det er jobben min som sykkelguide som brakte meg dit. Jeg ble imponert, og lurte på hvorfor det ikke er et reisemål som reiser i sykkelkretser? Det bør det være. La meg fortelle hvorfor jeg tror Dordogne-regionen i Frankrike er en av sykkelsportens skjulte perler.

Beliggenhet og om

Dordogne-regionen, også kjent som Périgord, ligger i Frankrikes Nouvelle-Aquitaine-avdeling. Se for deg det sørvestlige Frankrike mellom Loire-dalen og Pyreneene. Regionen har fått navnet sitt fra elven Dordogne som renner gjennom den. Det er en av Frankrikes største departementer, men har likevel en sparsom befolkning på omtrent 410 000. Den er delt inn i fire områder: Noir (svart), vert (grønn), blanc (hvit) og Pourpre (lilla). Det er noe for enhver sykkelferdighet, fra flater til bakker og ruller og mer.

Périgord Noir: På den ytterste østlige grensen av regionen er sorte Périgord oppkalt etter sine mørke eiketreskoger. Og eiketrær betyr trøfler. Den fantastisk bevarte middelalderbyen Sarlat er hovedstaden. Elvene Dordogne og Vézère renner her, og regionen er krydret med storslåtte landskap, slott, forhistoriske grotter og historiske monumenter.

Périgord Vert: Den grønne Périgord lever opp til navnet sitt med landlige daler, grønne landskap og frodig løvverk takket være mye nedbør om våren og vinteren. I avdelingens ytterste nord er det den minst befolkede av de fire, og Nontron er hovedstaden.

Périgord Blanc: Overfloden av hvit kalkstein tilgjengelig i dette området gir det navnet. Den ligger mellom det grønne i nord, lilla i sør og svart i øst. Perigueux er hovedstaden i dette området og hele Dordogne.

Périgord Pourpre: Annet enn sykling, kommer vin til tankene når du tenker på Frankrike, og Périgord lilla er intet unntak. Fargen på druer gir området navnet. Bergerac er hovedstaden og hjemmet til regionens største flyplass. Bølgende åser dekket av vingårder, felt med sol og markblomster og utslitte gårder utgjør landskapet. Saint Emilion, et vinbetegnelse kjent over hele verden, er en kort time unna.

Dordogne-regionen har mye å tilby. © Profimedia

Mindre veier, lite trafikk

Syklister i Dordogne har tilgang til et bredt utvalg av mindre reiste stier og veier å velge mellom for landeveis-, terreng- eller grussykler. Landeveisyklister vil kanskje velge moderat prisede 28 eller 30+ mm treningsdekk fremfor dyre, lette på grunn av veier med blandet overflate og rusk fra landbruksaktivitet.

Og når man er borte fra bysentrene, kan man tråkke i store perioder i fredelig lykke før man krysser en annen syklist eller kjøretøy. Deler av veiene har en naturlig baldakin fra den tette vegetasjonen som langs veibanene. Under dem føler du at du er i en scene fra et eventyr. Denne naturlige nyansen beskytter ryttere mot elementene og solen i varmere vær.

Når du sykler på små, landlige veier, er det viktig å ikke gå seg vill i øyeblikket og holde deg til høyre; spesielt når du sykler i en gruppe. Lokalbefolkningen er vant til å ha disse veiene tomme, så husk at vi ikke er alene på veien. Hold et øre ute og vær oppmerksom.

Valg av terreng

Det er ikke sikkert at Dordogne kommer til slutt på sykkel-bucketlisten fordi den mangler noen massive, lange farger, men det burde ikke avskrekke deg. Noen av de mellomlange åsene er definitivt en utfordring når du stiger opp fra dype kløfter skåret inn i landskapet tilbake i forhistorisk tid ved vann. Koble dem sammen for en imponerende samling av meter klatret i en ganske kompakt avstand, nær 1000m i 50-60 km hvis det er din smak.

Sykle med familien? Hold deg til flatene eller lettrullene. Bare noen få minutter å undersøke ruter i din Périgord-destinasjon på Strava, Komoot eller Ride with GPS avslører tohjulede utflukter etter din smak basert på evnenivå, ønsket avstand og høydeøkning.

Mye å gjøre og se

Når sykkelen legges bort er det fortsatt mye å gjøre. Denne regionen er rik på kulturhistorie og kan skilte med over 1200 slott, herregårder og landsteder bygget av tidligere franske adelsmenn. Dette er mer enn Loire-dalen. Périgord er også hjertet av forhistoriske steder og dekorerte grotter i avdelingens Vézère-dal. Det er 15 av dem, for å være nøyaktig, hvorav mange er på UNESCOs verdensarvliste.

Hvis du ser etter en ferie med blandet aktivitet som inkluderer kanopadling, eller du vil lære deg å padle i kano, er du på rett sted. Elver skar ut landskapet her. Bankene deres er hjem til høytliggende slott og herregårdsboliger. Det er en glede å se dem mens du tråkker forsiktig forbi. Og hvis du streifer rundt i dine egne tanker, er det mange spor. April til juni er den beste tiden for fuglekikkere å besøke. Fuglesang følger deg uansett hvor du går. Eller lær alt du ville vite om trøfler fra en lokal dyrker (de vokser under eiketrær). Det er virkelig noe for enhver smak.

Utmerket infrastruktur og tilgjengelighet

Den nærmeste store flyplassen er Bordeaux. Hvis du flyr til Paris, eller ønsker å inkludere det som en del av ferien, tilbyr det franske togsystemet høyhastighets TGV-tjeneste til Bordeaux på tre timer. Derfra kan du leie en bil eller hoppe på et lokaltog (kalt en TER) for å komme deg til destinasjonen.

Mange av togene har biler for sykler, eller lar syklister ta med syklene ombord under visse forhold. På større tog på større linjer, som TGV, er sykler tillatt i de fleste tilfeller, men vanligvis hvis de er i en koffert eller dekket. Du kan ta med ferdigmonterte sykler på noen TER-tog, men du må gjøre leksene dine for å bekrefte dette på ethvert tog før du går.

Bruk SNCF-nettstedet eller appen for å planlegge reisen og kjøpe billetter. Jeg bruker også en praktisk app som heter Trainline. Det er ikke lenger behov for papirbilletter. En QR-kode lagret i telefonens lommebok, eller som et skjermbilde, er den nye normen og miljøvennlig.

Vær og mennesker

April til oktober er den beste tiden å besøke Dordogne. Juli og august er de varmeste månedene i året. Jeg var der i mai, og for å være helt ærlig hadde vi mye regn, men det var uflaks. Uken før var det strålende sol, det er en del av sykling. Ikke glem å pakke regntøyet eller noen pop-on fendere, for sikkerhets skyld.

Franskmennene i regionen var sjarmerende, viste interesse for gruppen vår og stilte spørsmål om hvor vi var fra, hvor vi skulle, osv. Kafeer, restauranter og andre tjenester florerer på de mange rene, velholdte og sjarmerende landsbytorgene som er dekorert med blomster som du vil sykle gjennom underveis. Avstandene mellom dem er heller ikke enorme, så du har ingen problemer med å fylle vannflasken eller finne en kaffestopper.

Avsluttende tanker

Jeg har ikke dykket ned i regionens omfattende gastronomiske historie, men du vil spise og drikke godt i den sørvest-franske tradisjonen, jeg lover. Vi hadde en vegetarianer i gruppen vår, noe som kan være en utfordring for regionen hvis du ankommer uten varsel. Men vi kontaktet restaurantene på forhånd, og de var imøtekommende.

Jeg likte mitt besøk i regionen. Og som medsyklist tror jeg du også vil gjøre det. Jeg syntes å sykle der var det nærmeste jeg har opplevd å sykle på de små camiene på Mallorca eller bakveiene i Girona. En sykkelferie i Dordogne trenger heller ikke koste en arm og et bein. Du kan finne mange rimelige steder å bo. Sett sparepengene i en flott flaske Bergerac-vin for å dele over et deilig måltid i en koselig restaurant. Nyt!