Mening: Fordeler og ulemper med å sykle med din partner

Av Andrea Champredonde

Som syklist anser jeg meg selv som veldig heldig som har en partner som også sykler. Og hvis du er en rytter i et forhold med en, er du det også. De fleste syklister deler ikke livet med en person som forstår lidenskapen deres.

Vi sykler sammen mesteparten av tiden, til tross for våre forskjellige styrker. Det har sine utfordringer. Men som alle forhold er ingenting perfekt. Noen dager foretrekker jeg å sykle alene. Følgende er mine fordeler og ulemper ved å sykle med din partner.

Fordeler

1. Ingen stirring på klokken

Har du hørt om en sykkelenke eller enkemann? Dette uttrykket gjelder for par hvor kun en av de to sykler. Enken blir forlatt hjemme alene i lange timer eller hele dagen og venter på at den andre skal komme tilbake. Det er nesten som om partneren deres ikke eksisterer i det hele tatt i helger eller ferier. De sa at de ville være hjemme innen 4. Humøret stiger for hvert tikk på klokken.

Hvis dere sykler sammen, er det ingen hjemme og stirrer på klokken og lurer på hvor den andre er. Vil du ta et ekstra kaffestopp eller utforske en ny vei? Ikke noe problem. Familieforpliktelser eller sosiale forpliktelser er planlagt rundt sykkeltiden (hvis du er ærlig). Og hvis dere kommer for sent, er dere begge det; ingen blir lei seg.

2. Redder forholdet ditt

Sykling er en aktivitet folk i alle aldre kan gjøre sammen. Det er en fantastisk måte å komme seg ut på og tilbringe kvalitetstid sammen mens du gjør noe positivt for helsen og hjernen din. Kirsebær på kaken? Det er også barnevennlig, så familien kan gjøre det som en enhet.

Og i dag er det håp for sykkelenker og enkemenn takket være e-sykler. Sykling er kanskje ikke den andre halvdelens greie, men på en e-sykkel kan de følge med, selv om du er en erfaren rytter. Trenger de å gjøre timer på sykkelen? Nei, men en tur hit og dit med kaffestopp eller hyggelig lunsj langs en naturskjønn rute er ren kvalitetstid som gjør underverker. En e-sykkel er ikke en billig løsning, men sannsynligvis tilsvarende eller billigere enn å betale en terapeut eller en advokat. Og hvem vet? De kan etter hvert ta til sporten.

3. Sykkelrelaterte kjøp

Jeg ser vitser på sosiale medier om at syklister skjuler kvitteringer fra sykkelrelaterte kjøp fra resten av husstanden. Når din betydelige andre også sykler, er ikke dette et problem. De er ikke hverdagskjøp, men når den tid kommer, er det greit. I de fleste tilfeller er det ikke noe du må rettferdiggjøre. Den andre personen får det.

4. Sykler rundt i huset

Stedet vårt er ikke stort, og vi har ikke garasje. Vi bor i en leilighet i en storby. Plassen er begrenset, men vi deler vår med fire sykler. Riktignok har vi ikke barn å legge til i ligningen. Men ingen klager på at en sykkel, sykler, hjul eller andre sykkelting tar plass.

5. Lett å planlegge ferier

Vi tar ikke vanlige ferier, men når vi gjør det, er de enkle å planlegge og inkluderer vanligvis syklene. Det er en omfattende liste over vakre steder å sykle på denne jorden. Vi trenger bare å bli enige om hvor vi skal dra, ikke hva vi skal gjøre når vi først kommer dit.

Sykler du med din partner? © Gorilla / DPphoto / Profimedia

Ulemper

1. Ulike styrker

Vårt er et mann-kvinne forhold. Selv om det ikke gjelder alle par, er han definitivt sterkere enn meg på stigningene, men viser det sjelden. Han holder seg ved siden av meg eller bak meg, så jeg kontrollerer tempoet. De dagene han vil fly, kommer han først dit, men venter alltid på meg på toppen.

Jeg elsker en rask nedstigning, mens han ikke er en fan av fart. Nå er det min tur til å vente på ham nederst. Jeg har ventet opptil 10 minutter. Over flere klatringer og nedstigninger, legger det opp! Jeg bruker tiden til å spise noe, hydrere eller sjekke meldingene mine, og det blir kjølig om vinteren.

2. Individuelle rytmer

Alle sykler i sitt eget tempo, eller bør, for å unngå å blåse opp. Du kan henge på en stund, men når måleren treffer rødt, er det på tide å sette seg opp. Selv en mindre forskjell i rytme kan ødelegge tråkkfrekvensen din, spesielt på innsats. Når det skjer, er det nesten umulig å sykle sammen.

Jeg ville elske å presse meg selv fra tid til annen ved å sitte med i hans klatretempo, men han vil ikke gjøre det. Når jeg gjør en innsats på egenhånd, er han der, klistret til hjulet mitt som et lim. Jeg ber ham komme rundt, men han forteller meg at han ikke kan gå fortere, noe som er latterlig. Det gjør meg gal.

En sjelden gang når han takker ja til å passere foran, så fort der oppe, bremser han ned farten, noe som irriterer meg enda mer. Han sier at han ikke bremser, men det er ikke sant. Bena forteller ingen løgner. Han innrømmer til slutt at han bare vil at jeg skal sykle i mitt tempo. Takk, men jeg prøver å forbedre meg her, og din hjelp fra tid til annen vil bli satt pris på.

3. Ulike tilnærminger

Han har ikke førerkort, og det har jeg. Dette kan forklare forskjellene i hvordan vi håndterer kjøring i visse trafikksituasjoner, som en rundkjøring, men det er vanskelig å være sikker. Jeg holder meg til det ytterste utenfor mens han går inn. Dette deler oss opp i bevegelig trafikk, noe som ikke er ideelt.

Jeg tror han gjør noe farlig eller utilsiktet gjør oss sårbare. Han mener det samme, men med mine valg som er roten til årsaken. Vi tror begge at vi har rett, og det fører til en og annen krangling. Ingen ønsker å føle eller se partneren settes i fare når de tror de gjør det rette.

4. Et snev av sjalusi

At han er sterkere enn meg i bakkene er sjelden et tema. Men jeg innrømmer fritt at det grønnøyde monsteret av og til hever jeg hodet og humøret blir dårligere. Det skjer vanligvis når jeg er grinete eller har en dårlig dag på sykkelen. Det kan til og med skje selv når jeg klatrer bra og tror jeg har åpnet et gap han ikke kan lukke.

Men jeg lurer meg selv. Han gir meg bare plass. Når jeg er i ferd med å nå toppen, dukker han opp fra ingensteds, rett tilbake på hjulet mitt. Jeg er sjalu på min manns styrke på sykkelen og vil gjerne vite hvordan det føles å klatre så lett, å ha så mye kraft i reserve, bare én gang. Det er frustrerende.

Ville det ikke vært flott om partneren din kunne lese tankene dine? Da vet de når de skal bremse ned, øke hastigheten eller hvor du vil eller forventer at de skal sykle. Jeg tror det ville blitt kjedelig ganske fort, så vive la différence. Jeg ville ikke endret situasjonen min for verden. Hva er dine fordeler og ulemper med å sykle med vennene dine eller en betydelig annen?