En vinterflukt til Mallorca: Hvordan det er å flytte til øya

Av Andrea Champredonde

Jeg tilbringer vanligvis rundt 10 dager til to uker på Mallorca, to ganger i året; en gang om våren, og en annen gang om høsten. Over en million syklister besøker øya hvert år, bare for å sykle. Men hvordan er det å bo der? For å svare på det spørsmålet planla vi en vinterflukt til Mallorca. Hvis alt går bra, kan flyttingen bli permanent til høsten.

En prøvekjøring

Å flytte hvor som helst er en stor beslutning. Vi ønsket å gi Mallorca en prøvetur for å se hvordan det er å bo der; på en øy. Noen sier det er for restriktivt. Men Mallorca er stort. Jeg har aldri følt meg fast, men det er meg. Og det å bruke tid på ferie skiller seg fra hverdagen.

Mallorca er et populært turistmål, spesielt om sommeren. Syklister strømmer hit om våren og høsten. For å få en følelse av livet utenom sesongen velger vi å besøke Mallorca om vinteren. Vi er i en liten kystby på den andre siden av øya fra den enorme byen Palma, og mange av de lokale butikkene er stengt for lavsesongen. Imidlertid forblir dagligvarebutikker, apotek og en håndfull kafeer og restauranter åpne.

På fergen

De fleste reiser til Mallorca med et fly. Men vi bestilte transport på fergen fra Barcelona siden du kan ta med bilen din. Vi fylte den opp med syklene våre og alt vi trengte hjemmefra for å gjøre oppholdet vårt komfortabelt. En bil er nyttig for dagligvareinnkjøp, generell transport i dårlig vær og for å oppdage øya også.

Fergen til Mallorca går fra Barcelona noen timer før midnatt. Du kjører bilen rett inn i fartøyet, parkerer i pene rekker, og går så oppover for reisen. Du kan leie en hytte for å sove komfortabelt, men det er en ekstra kostnad. Det er et alternativ for en lenestol, men de er mer som et flysete. Hopp over det. Reisende finner et sted å strekke seg ut og sove. Neste gang tar jeg med en sovepose og sovner på gulvet. Turen varer i ca 8 timer.

Returen går på alle dagtimer, så søvn vil ikke være noe problem. Fergen har restauranter, barer og noen til og med et utendørsbasseng for de varmere månedene. Det som er fabelaktig med å reise med bilen er å laste og losse bagasjen én gang. Pakk sammen bilen hjemme, kjør av fergen og loss på destinasjonen på den andre siden av Middelhavet. Fantastisk.

Milde temperaturer og sol

Været har vært fantastisk så langt. Det meste av Sør-Europa opplever en mild vinter. Jeg tok med tunge vinterklær, men har ikke trengt det så langt. Noen dager har nådd perfekte 18° til 19°grader. Jeg har sluppet unna med shorts de fleste dager og en varm langermete trøyer. Utrolig.

Det er en egoistisk glede å vite at vi blir bortskjemt med et så strålende vær. Det er planlagt en kaldsmell senere denne uken, men hvem vet egentlig med været? Vil jeg ha mot til å komme meg ut dit hvis termometeret faller til normale vinterforhold? Jeg kan vente til det går over. Jeg har tre måneder, ingen hast.

De vakre naturskjønne veiene i Cap de Formentor, Mallorca. © Profimedia

Tramuntana

Vi bor på en del av øya vi egentlig ikke kjenner for denne test reisen. Tanken er å oppdage nye områder mens vi er her. Det er kanskje ikke relatert til hvor vi er, men en ting vi la merke til er en ekstra kraftig vind fra tid til annen. Vi har aldri syklet her om vinteren, så kanskje det bare er tiden på året. Når det blåser, er vinden kald og sterk. Du vil ikke være ute, langt mindre på sykkel.

Etter litt research, lærte jeg at den heter Tramuntana. Det er et vanlig innslag på øya bortsett fra om sommeren. Kall det en fjern fetter til den franske Mistral-vinden. Det blåser NØ til SØ over øya fra én til tre eller flere dager om gangen. De iskalde vindkastene reiser fra Pyreneene på fastlandet, og gjør dem bitende kalde hvis fjellene er dekket av is og snø.

Vi har bare opplevd det i to dager så langt, men styrken til den vinden er ingen overdrivelse. Det sies å ha kraften til å gjøre folk gale. Vinduer og dører rasler under kraften og folk gjemmer seg inne. Bortsett fra Tramuntana, la jeg merke til at hverdagsvinden tiltok rundt 13.30 på ettermiddagen. Gå ut tidligere på dagen for å unngå det.

Geiter og sauer

Med færre folk på øya, får naturen tilbake terrenget. Dette er spesielt tilfelle på de svært ettertraktede og små asfalterte «camiene» (forkortelse for camino). Syklister som finner dem blir behandlet med noen av de vakreste og mest bevarte landskapene på øya omkranset av eldgamle steinvegger som skiller grønne landbruksbeitemarker.

Men pass opp for geiter og sauer! De er overalt. Ville eller rømte, de beiter på siden av veien og noen ganger midt på veien når du runder et hjørne eller tar en sving. Hvis det er en håndfull av dem, kan sykkelen skremme dem og få dem til å spre seg uforutsigbart. De er en påminnelse om at vi deler dette storslåtte sykkelparadiset med Moder Natur.

Fred og ro

Min favoritt så langt på dette mallorcanske eventyret er freden og roen i vintermånedene. Det er syklister på øya, men færre. Og for en forandring fra mengden av sommerferiegjester. Selv da er det lett å unngå dem hvis du flytter innover i landet. Men det er ikke en faktor om vinteren. Overalt hvor vi går er det fritt for folk, turistbusser og leiebiler som suser rundt på øya.

Å sykle har vært like eksepsjonelt som alltid. Å slippe å dele det med folkemengder er en bonus. Det er mindre gatestøy og vinduene er lukket, så vi sover til og med bedre her enn hjemme. Mens jeg syklet i sen ettermiddagssol i dag, tenkte jeg hvor vanskelig det kommer til å bli å gå tilbake til det travle bylivet. Test turen vår har akkurat startet, men jeg har allerede en følelse av at vi kommer tilbake til høsten.