6 sykkel inspirerte filmer og se på når det ikke frister å sykle

Av Charlotte Murray

La oss innse det: de korte og dystre vinterdagene inspirerer ikke alltid til å komme seg ut og nyte den daglige turen. Disse filmene kan hjelpe deg med å gjøre nettopp det, eller bare nyte alt som er relatert til sykkelturer fra varmen i hjemmet ditt.

Outskirts: Route 66 (2018)

Vinteren kan få deg til å lengte etter eventyr, og denne filmen av Rapha vil bidra til å fylle eventyrets tomrom i kun 1 time og 22 minutter.

Outskirts: Route 66 følger fire syklister mens de sykler de fortsatt kjente, men litt utdaterte 4000 kilometerne fra Chicago til Los Angeles som utgjør Route 66. Filmen er den første i en serie på tre filmer, som følger sykkeldrevne eventyr langs verdens mest kjente veier. De møter en rekke karakterer under turen, og fremhever viktigheten av at en sykkel er et avvæpnende verktøy, og som en måte å få kontakt med en rekke mennesker.

Skaperne beskriver filmen som «en kombinasjon av rå historiefortelling og visuell stil med utforskning av de mest utfordrende og anerkjente veiene i verden.» Noe for å fange tankene til de eventyrlystne sjelene i vintersesongen.

E.T. – The Extra-Terrestrial (1982)

Nei, det er ikke en «sykkelfilm» som sådan, men det er en sykkel i den, og det er en tidløs klassiker som bør ses på nytt av og til i den snørike perioden.

Hvis du har levd under en stein de siste 40 årene, kan du kanskje bli tilgitt for å gå glipp av denne Steven Spielberg-historien.

E.T. følger reisen til et tapt romvesen og den unge gutten han blir venn med. Elliot ønsker å hjelpe det vennlige romvesenet med å komme hjem, og historien vil garantert trekke på hjertestrengene dine.

Visste du at de krevde rundt 25 sykler på grunn av hvor mange forskjellige scener og rekvisitter det var? Sykler spilte en stor rolle i denne høyt elskede filmen. Det sies til og med at filmen kan være ansvarlig for å inspirere tusenvis av ungdommer til å begynne å sykle på BMX-sykler.

BMX Bandits (1983)

En for barna eller de voksne som skulle ønske de fortsatt var barn. BMX Bandits minner oss om hvor flotte sykler kan være.

Historien følger tre tenåringer som finner noen walkie-talkies og bestemmer seg for å selge dem for å tjene penger. Dessverre tilhører walkie-talkiene en gjeng kriminelle som trenger dem tilbake og vil gjøre alt for å få dem.

Med Nicole Kidman i hovedrollen, som en av hennes tidligste opptredener, vil BMX Bandits gi en latter om ikke annet.

Nicole Kidman gjorde en av sine første opptredener i filmen. © Profimedia

The Triplets of Belleville (2003)

En animert sang av en film med en vurdering på PG-13. Det høres bisart ut for en sykkelfilm, men det er en hjertevarm historie.

The Triplets of Belleville forteller historien om Madame Souza som hjelper med å trene barnebarnet sitt, Champion, til å sykle Tour de France. Den franske mafiaen kidnapper mesteren mens han konkurrerte i Touren, og bestemoren hans søker etter å redde ham.

Det er en virkelig original film og vil være en varm velkomst på en lat helg ettermiddag. Nyt!

The Least Expected Day: Inside the Movistar Team (2020)

OK, vel, denne er teknisk sett ikke en film, men er verdt å se. En for de sanne sykkelnerdene, denne spanske serien vil trenge engelske undertekster, men vil garantert gi et interessant innblikk i Movistar-laget, med fokus på de tre Grand Tours. Det er en dokumentarserie produsert av Netflix som for øyeblikket har tre sesonger med et fjerde sett som skal annonseres.

Hvis du noen gang har sett et stort sykkelritt og lurt på høydene, nedturene og alt i mellom – så vil dette gi deg et flott innblikk i den profesjonelle sykkelsportens verden. Det er kanskje ikke en for hele familien, hvis de ikke er like sykkelgale som deg, men den er en som absorberer deg i så mange timer som du kan sitte foran skjermen din! Kan det være en for rulla?

Thereabouts (2014)

Det kommer fra brødrene Angus og Lachlan Morton, som utforsker innvirkningen racing hadde på livene deres. Presset, så det ut til, ødela deres kjærlighet til sporten, og derfor søkte de en måte å gjenopplive lidenskapen for sykling.

Denne kortfilmen gjør mennesker ut av disse profesjonelle syklistene. Vi ser dem reise de 2500 km fra Port Macquarie til Uluru over 12 dager i et forsøk på å gjenopprette forbindelsen med den enkle gleden av å sykle.

Nok en av filmene som vil få deg til å lengte etter sommeren og gleden ved en eventyrlig sykkeltur.