Vedlikeholdsveiledere for nybegynnere

Av Megan Flottorp

Vi har funnet frem en bunke videoer for deg som ikke har mekket så mye på sykkelen din tidligere. Våres erfaring er at en video er mye bedre enn lange forklaringer skrevet ned. Vi håper du finner noen av videoene til god hjelp. Lykke til!

Det er viktig å huske på at dersom sykkelen din trenger en stor Reperasjon, så er det nok best å overlate dette til ditt nærmeste sykkelverksted. Når det er sagt, så er det mye man kan fikse på egenhånd hjemme.

Verktøy

Først må vi lære litt om de ulike verktøyene som trengs for å kunne mekke på de fleste typer sykler. Under har GCN laget en introduksjonsvideoen som tar for seg de viktigste verktøyene.

GCN Tech

GCN Tech er en youtube-kanal som har masse nyttig sykkelinnhold som kan hjelpe deg på veien til å fikse ulike ting på sykkelen. Videoene er bygget opp på en slik måte at det er lett å skjønne de ulike trinnene i prosessen og annen viktig informasjon.

Park Tools

Du har kanskje sett at en rekke sykkelverkstedet bruker noen blå verktøy? Mest sannsynlig er dette Park Tools, et merke som har alle mulig typer verktøy laget for å mekke på sykkel. Enten du er sykkelmekanikker eller bare en vanlig mosjonist så har nok Park Tools det verktøyet du trenger. Det er lite som er mer irriterende og skulle fikse noe uten å ha riktig verktøy.

Hele prosessen

Hvis du blir litt usikker på hvor du skal finne den informasjonen du ønsker på GCN eller Park Tools sine kanaler så kan du følge med her. Under har vi en kar som har dokumentert hele prosessen i hvordan vedlikeholde sykkelen sin i en video. Det er ikke sikkert du ønsker å se hele videoen, så da kan du gå ned i infoen til videoen for å navigere deg frem til det du ønsker svar på.

 

Art’s cycling

Det er en lang rekke ulike videoer ute på internett når det kommer til vedlikehold av sykkel. Et til eksempel er Art’s Cycling, som er en sykkelbutikk fra California. Denne butikken har et stor bibliotek med videoer på sin Youtube-kanal med ulike filmserier slik som: «‘Ask a Mechanic’, «how-to videoer», og detaljerte produkt videoer.

 

Hva trenger man til terrengsykling?