Syv fordeler sykling i regnet kan gi

Av Angie Ng

Alle har hørt ordtaket «Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær.» Så lenge du har godt regntøy, vil turen gå som en lek. Det er kanskje en sannsynlighet for at du også vil nyte turen til tross for de våte forholdene. Det er selvfølgelig viktig med god erfaring på hvordan man skal takle en våt tur på sykkelen. Denne erfaringen får du ikke hvis du bare sykler i pent vær. 

Hvorfor sykle når det regner, når du kan benytte deg av andre transportformer? Under har vi en liste på åtte fordeler du får med å sykle når det regner.

1. Positivt for mental helse

Reinvær genererer et stort antall negative ioner, og disse negative ionene er med på å øke serotoninivået i kroppen vår. Økt serotoninivå er med på å bekjempe stress og lindre både kronisk depresjon og sesongavhengige depresjoner. Negative ioner er også med på å øke oksygentilførselen til hjernen, som igjen fører til bedre mental energi.

© Oliver Dixon/Alamy Live News

 

2. Forbedrer søvnkvaliteten

Negative ioner har vist seg å være positivt for søvnkvaliteten vår. De hjelper oss med å sovne fortere og forbedrer tiden vi har i dyp søvn. Økt søvnkvalitet er positivt for hjernen, som bruker tiden vi sover til å gjøre seg klar til en ny dag med hjerneaktivitet.

 

3. Forbedrer den fysiske formen

Vi vet hvilke helsemessige fordeler sykling gir. Det som er spennende er at vi får enda flere fordeler når man sykler i regnet. Det er faktisk så mange andre helsemessige fordeler at det ville være kjedelig å liste opp alle sammen her. Vi har valgt ut to viktig fordeler. Negative ioner nøytraliserer de positivt ladede frie radikaler i kroppene våre, og hjelper oss med å bekjempe sykdom og aldring. De negative ionene øker også aktiviteten til flimmerhårene i luftrøret, og hjelper til med å holde fremmede partikler utenfor lungene.

© Chris Strickland/Alamy Live News

 

4. Frisk luft

Luften vi finner i busser og andre trange steder er fylt med positive ioner. Luften er tung og oppleves som klam og dårlig, noe som ikke så mange liker. Så hvorfor ikke sykle i regnet og få litt frisk luft? Negative ioner som kommer med regnværet antas å fjerne uren luft som blant annet sigarettrøyk og luftbårne allergener som pollen og muggsopp.

 

5. God plass på sykkelveiene

Mange velger å la sykkelen stå i garasjen når det regner, noe som betyr at det er god plass på sykkelveiene for de som velger å sykle. Dette kan være med på å gjøre sykkelopplevelse enda bedre, da man ikke har noen å ta hensyn til. Hvis det er en vanlig arbeidsdag er det godt mulig du suser forbi de som sitter fast i trafikken, som til vanlig velger sykkelen når det er fint vær.

Not this one, we hope.

 

6. Bra for lommeboken

Det er selvfølgelig gratis å sykle, mens annen transport koster penger. Hvorfor ikke sette av de pengene du ville brukt på transport på regnværsdager på en sparekonto. Så kan du bruke disse pengene på noe du ønsker deg.

 

7. Morsomt

Sist, men ikke minst. Med riktig utstyr er det morsomt å sykle i regnet. De fleste likte å hoppe i sølepytter som barn, noe som blir noe av det samme som å sykle i regnet. Dette gjelder selvfølgelig spesielt når det er varmt og sommerlig ute.

 

Så kom deg på sykkelen uansett forhold og opplev fordelene du får av det!