Hvorfor sykler jeg til jobben?

Av Angie Ng

Hva er de viktigste årsakene til at folk velger å sykle til jobben? Det er fordi bruk av sykkel er mer miljøvennlig, og regelmessig fysisk trening har mange helsemessige fordeler, ikke sant? Feil. Spør kollegene dine hvorfor de sykler, og du kan bli overrasket over svarene du får. Eller enda bedre, spør deg selv hvorfor du gjør det, eller hva som må til for at du skal starte å gjøre det.

Sjekke de fordelene!

Studier viser konsekvent store helsemessige fordeler med å sykle. En av de siste studiene viser at sykling kan reduserer risikoen for kreft med 45%, risikoen for hjertesykdom med 45%, og risikoen for død fra enhver annen helsemessing årsak med 41%. Det er imponerende for en så enkel ting som å sykle. Er dette overbevisende nok til at du faktisk skal begynne å sykle?

Hva med dette: Den gjennomsnittlige personen som pendler 6,4 km med bil til jobb hver dag, vil spare 0,5 tonn CO2 fra sitt karbonavtrykk ved å bytte til sykling hvert år. Høres ikke det mye ut? Dessverre er det to problemer: Vi mennesker er skrudd sammen slik at vi vil ha det mest mulig komfortabelt (minste motstands vei) og ta beslutning basert på personlig ikke samfunnsmessig fordeler. Selv om disse tallene kan gjøre en stor forandring for samfunnet, vil de fleste bare fortsette med bilen. 

Så hvorfor gjør vi det? 

Hvis du hører med vennene dine som sykler eller finner noe informasjon om det på nettet vil svarene være varierende. Mange av de som pendler på sykkelen vil gi deg noen helt andre svar enn miljø eller helse. 

Dette er noen av de vanligste svarene. 

Jeg får hørt to timer med favorittmusikken min hver dag

Det er tryggere enn anti-depressiva, og det gjør humøret mitt enda bedre.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

#londonstyle#london#woolwich#sun#musicbike#musicislife

Et innlegg delt av Tabita Chiciudean (Neculai) (@tabitachiciudean)

Jeg slipper å stå på tomgang i trafikk eller bli irritert på andre bilister, med mindre alle begynner å sykle. 

Jeg blir i god form uten å måtte gå på treningsstudioet

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Handlebars don’t normally just fall off, do they? #bikecommute #welltheresyourproblem #toomuchmuscle

Et innlegg delt av Aaron oldre (@aaron_outside)

Jeg sparer penger på drivstoff

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Ho 25 anni e non ‘ho mai usata, moratti non sarò’ mai un tuo schiavo, non mi avrai mai. #fixie #rimini #agip #nocar #dafnefixed

Et innlegg delt av Luca Castro (@lucheig)


Det er min livsstil 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Morning meeting on the bike. #amsterdam #suits #bikecommute

Et innlegg delt av amsterdamcyclechic (@amsterdamcyclechic)


For meg har det alltid vært ganske klart. Jeg liker å sykle både som trening og transport, og velger sykkelen når jeg kan. Som de fleste andre har jeg noe å forbedre meg på, hva med deg? Jeg vil utfordrere deg til å bruke sykkelen mer. Ikke bare for miljøet, men også for ditt eget beste!

 

Foto: Miljøpakken