Ting du ikke visste om cleats

Av Christopher Ashley

Selv erfarne syklister blir noen ganger stressa med tanken om at de sitter festet til sykkelen med hjelp av cleats under sykkelskoene. Selv om det høres veldig skummelt ut at man sitter festet til sykkelen, så er det ingen ting å være engstelig for.

Cleats løser seg ut i ulykker

Ulykker skjer på sykkel, enten man bruker sykkelsko med cleats eller ikke. Under er en video som viser en rekke ulykker der alle syklistene bruker sykkelsko med cleats. Som man ser så klarer de fleste syklisten å løse seg ut før de treffer bakken.

 

Få mer effekt ut av syklingen

Det er spesielt en uventet ting som førstegangsbrukere av sykkelsko med cleats blir overrasket over, og det er at man plutselig alltid vet hvor foten skal på pedalen. Cleatsene gjør at man må velge seg en posisjon på pedalen, og denne posisjonen må man virkelig gå inn for. Under er en kort guide på hvordan man skal starte med montering av cleats:

Det kan ta litt tid første gangen, men når du først får den riktige posisjonen så vil man føle at alt går lettere. Hele sykkelopplevelse bli bedre når man har funnet tryggheten med å være festet. Vi har snakket med noen som har brukt sykkelsko i 10 år, og ut i fra hva de sier syns de det er skummelt de gangene de ikke er festet til sykkelen.