Væskebalansen har stor innvirkning på prestasjoner. For dårlig væskeinntak kan føre til endringer av kroppstemperaturen og man kan føle økt fysisk og mental tretthet. Den beste måten å tilføre væske på når man er aktiv, er ved hjelp av elektrolyttdrikke (sportsdrikk). Her får du en rekke gode oppskrifter, slik at du kan lage dine egen sportsdrikk hjemme.

[post-views]

Bevar kroppens væskenivå for optimale prestasjoner

Målet med inntak av væske under fysisk aktivitet, er å forhindre dehydrering og for å tilføre nødvendige mineraler og salter til kroppen. Dehydrering kan være skadelig og oppstår hvis du brått mister 2 % av kropps væskeinnhold. I et langt løp eller en lang treningsøkt er det ikke unormalt for utøvere å miste opp til 6-10 % av væskeinnholdet via svette. Det vil føre til dårligere prestasjoner, som følge av fysisk og mentale tretthet.

Et tilpasset inntak av væske har vist seg å være helt avgjørende for å prestere optimalt. Væsken som inntaes i aktiviteter på mere end 2 timer, burde inneholder karbohydrater og natrium.

 

 

Opskrift: hjemmelaget sportsdrikk

Ingredienser

Tropisk

 • • 2 ½ glass vann
  • 1 glass kokosvann
  • ¼ glass kokossukker (eller ditt foretrukne søtningsmiddel)
  • ¼ tsk. salt

 

Honning

 • 3 ½ glass vann
  ¼ glass ananasjuice
  • 2 spsk. kokossukker (eller ditt foretrukne søtningsmiddel)
  • 1 spsk. honning
  • ¼ tsk. salt
 • Slik gjør du
 1. Hell alle ingrediensene i en blender eller shaker.
 2. Bland godt, og hell drikken i et glass eller direkte i drikkeflasken.

 

Coconut

[post-views]