Klement, konseptsykkel fra Škoda

Av Sondre Kristiansen

Škoda kom med denne konsept «sykkelen» på Geneva motorshow tilbake i 2019. Vi har ikke sett så mye til denne enda, men kanskje markedet har åpnet seg opp for dette konseptet nå?   

Klemente konseptet fra Škoda viser at at bilprodusenten er nytenkende og innovativ i segmentet for mikromobilitet i byer. Denne sykkelen har en 4 kW sterk motor på bakhjulet som gir sykkelen en toppfart på 45 km/t. Gassen og bremsen styrer man med hjelp av pedalene som er montert samme sted som en tradisjonell sykkel. Denne løsningen gjør at sykkelen er svært nyskapende og spennende. FForbremsen er utstyrt med et ABS system, som sikrer sikrere oppbremsing, og det er integrert lys i styret og setepinne for å øke sikkerheten. Škoda sin historie startet med produksjon av sykler for 125 år siden, av Laurin & Klement før selskapet satset på produksjon av biler. Dette gjør at Klement er en fin link tilbake til selskapets opprinnelse.

Se presentasjonen av Klement hunder:

https://www.youtube.com/watch?v=3ZnFGabGoHY&feature=emb_title

Sjekk ut en test av Klement under: