Hvordan spise under sykkelritt – forklart på 60 sekunder

Av Jiri Kaloc

Vet du hva du skal drikke under et sykkelritt? Hvilke elektrolytter bør suppleres? Hvor mange karbohydrater bør du konsumere i timen? Og hvor ofte skal du spise? Ta en titt på vår raske lynguide for optimale ernæring under sykkelritt. 

Sikker håndtering

Ikke begynn å spis i raske utforkjøringer, spesielt ikke hvis det er mye svinger. Det er ikke verdt risikoen. Det er heller ikke en god ide å begynne å spise på harde stigninger, ettersom du sannsynligvis trenger munnen for å puste.

Vær oppmerksom på syklistene rundt deg. Med mindre de er lagkameratene dine som du vet ikke begynner å bremse eller slå uten forvarsel, er det best å ha plass rundt deg når du drar frem energibaren. Vær også forsiktig med å spise i sidevind. Ting som er enkelt med begge hender på styret, kan bli problematisk når du prøver å multitaske.

 

Gør klar energibaren

Åpne emballasjen på energibarene dine før løpet. Dette gjør at de er mye lettere å få i seg i tide, selv når du er sliten. Husk at du ikke skal ta av papiret helt. Hvis du gjør dette kan det fort bli veldig mye mat overalt i lommene.

I likhet med å trene for å sykle fortere, så kan det være smart å trene på å spise når man sykler. Prøv alltid den maten du har tenkt til å spise under konkurranser på trening. Dette for å unngå uheldige opplevelser med at magen slår seg vrang som følge av uvant næring.