Nå kan du sykle samtidig som du sitter på kontoret

Av Monica Buck

I løpet av de siste årene har tiden vi bruker foran skjermen økt og økt. Dette fører tid mindre tid til sykling og andre aktiviteter. Alle må jobbe for å kunne overleve, og vi kan ikke slutte i jobben fordi vi ønsker å bevege oss mer. Løsningen kan være små tredemøller, eller sykler man kan ha under pulten. Hvilken av løsningene er best? 

Forskere fra Universitetet i Montreal analyserte 12 forskjellige studier på aktive arbeidsposisjoner, og publiserte resultatet av denne undersøkelsen i Occupational and Environmental Medicine journal. Det viste seg at alle aktive arbeidsposisjoner var bedre enn å bare sitte helt stille. Trendemølle under pulten reduserte stress, men koordinasjonen ble redusert med høyere fart, som igjen førte til dårligere produktivitet. Heve- og senkepult reduserte ryggsmerter, men hadde ingen andre fordeler.

 

«The cycling desk» med en motstand på 20-30 watt, økte pulsen. Den hjalp også med å minske blodtrykket, til sammenligning med andre aktive arbeidsposisjoner. De som brukte «the cycling desk» ble også litt mer produktive. En annen fordel med sykkel-løsningen er at den tar liten plass, i forhold til tredemøllen, og heve- og senkepult som krever mer plass. Alt i alt ser det ut som «the cycling desk» er den beste løsningen.

Hvis man ikke har tilgang på noen av disse løsningene, så anbefaler vi alle å besøke kollegaene på nabokontoret litt oftere for å lufte kroppen litt. All bevegelse teller!