Halden jenter kjører for britisk UCI lag i 2020

Av We Love Cycling

Emilie Moberg og Elise Marie Olsen, begge Halden Cykleklub, har signert for Storbritannias eneste UCI lag for kvinner, DROPS Cycling Team, for 2020. Emilie kjører sitt ellevte år som proff, mens Elise allerede i sin første sesong som senior kjører på et utenlandsk profflag.

Foto: Bjørn Olsen

Etter åtte år på Hitec og to år på danske Team Virtu, vil Emilie Moberg neste sesong kjøre for DROPS Cycling Team, et lag som har hatt UCI status siden 2015. DROPS har blant annet fostret verdensstjerner som Alice og Hannah Barnes og har, etter et litt vanskelig 2019 hvor de blant annet mistet sin hovedsponsor TREK, et spennende konsept på gang for 2020. Laget vil fortsatt ha sitt ståsted i Storbritannia, men en av lagets hovedsponsorer, Cannondale, er opptatt av å være synlige globalt og ønsker flere utenlandske ryttere på laget, DROPS vil derfor ha 50/50 briter og utlendinger på laget i 2020.

Jeg hadde tilbud fra andre utenlandske UCI lag på høyere nivå enn DROPS, men utfra rent sportslige kriterier var DROPS det beste alternativet for meg, sier Emilie Moberg. Etter to år med mange og lange skadefravær er jeg endelig tilbake i topp form, kapasitetsmessig har jeg aldri vært bedre, sier en offensiv Moberg, som blant annet har 10 UCI seire så langt i sin karriere. DROPS har et veldig spennende lag på gang for 2020, med en bra mix av unge og erfarne ryttere med ulike kvaliteter. Jeg liker å jobbe som et team, vinner vi, så vinner vi sammen, jeg mener jeg har de kvalitetene som skal til for å vinne sykkelløp for laget. Den muligheten får jeg i DROPS, sier Emilie, som allerede ser frem til å kjøre for sin nye britiske arbeidsgiver.

Dette er mer enn hva jeg kunne drømme om, sier Elise Marie Olsen, junioren fra Halden, født og oppvokst i samme gate som Emilie. Jeg begynte med sykling ganske seint og har jobbet hardt for å få fremgang. I år har det virkelig løsnet, noe som ble belønnet med blant annet VM plass i Yorkshire for det norske landslaget. Jeg er innstilt på å jobbe knallhardt og gjøre den jobben som skal til for å etablere meg i verdenseliten og en bedre start enn å kjøre for et britisk UCI lag med Emilie som mentor kan jeg ikke ønske meg, sier Elise. Mitt inntrykk av lagets ledelse og måten de tenker på for å utvikle unge ryttere passer meg også veldig bra, de vil blant annet etablere et ”Academy” for 2020 for oss unge ryttere på laget, det er viktig for meg som førsteårs senior sier Olsen.

Halden jentene er de første nysigneringene som offentliggjøres, men det vil komme flere signeringer i løpet av de neste dagene fra lagets ledelse.

DROPS har styrket budsjettet sitt i forhold til inneværende år og rittprogrammet inneholder blant annet mange World Tour ritt som gjør at de vil bli matchet mot de beste lagene og rytterne i verden. Det blir spesielt å stå på start som gode naboer når vi til neste år skal kjøre World Tour ritt sammen, attpåtil på hjemmebane, avslutter Moberg og Olsen, som selvfølgelig tenker på Ladies Tour of Norway som arrangeres 13-16 august i blant annet hjembyen Halden.

For ytterligere informasjon, se DROPS Cycling Team sin hjemmeside HER

 

Biografi:

EMILIE MOBERG

Alder : 28 år
Klubb : Halden CK
UCI Team :
– Hitec Products, 2010-2017
– Team Virtu Women Cycling, 2018-2019
– DROPS Cycling Team, 2020
Meritter :
– 10 UCI seire
– World Tour podium, 3 plass
– 19 topp 10 plasseringer i World Tour
– 11 plass, VM i Doha, Fellesstart 2016
– 30 representasjonsoppgaver for Norge i internasjonale mesterskap
Yrke : Profesjonell syklist, Studerer Master i Klinisk Ernæringsfysiologi, UiO

ELISE MARIE OLSEN

Alder : 18 år
Klubb : Halden CK
UCI Team :
– DROPS, Cycling Team , 2020
Meritter :
– 2 plass U6 Cycling, Sweden
– 3 medaljer i NM (gateritt, tempo og lagtempo)
– 2 plass, tempo, Jeugd Tour Assen
– 2 plass Arctic Race, Morgendagens Helter 2019
Yrke : Student, Norges Toppidrettsgymnas, Lillehammer