5 sykkeltrender for 2019

Av Christopher Ashley

 

Sykkelindustrien kommer hver år med mange kule og innovative gadsets og løsninger. Vi har tatt en titt på noen trender vi syns er kule og vi tror og håper du også like dem.

 

En sykkel til alle formål

Hvor mange sykler trenger du? Tidligere har mange hatt sykler til alle mulige formål, men de siste årene har det kommet sykler som kan erstatte en stor sykkelpark. Mange velger nettopp en slik sykkel, noe som fører til at spørsmålet «Hvor mange sykler trenger du egentlig?» kommer opp.

 

Sykkelprodusenter har jobbet mye med sykler som egner seg for mer enn bare én disiplin. Trek Checkpoint, som du ser i videoen ovenfor, markedsføres som en grus sykkel, men den lave giringen inviterer deg til å klatre, samt å sykle på stier. Hvis du skal kjøpe en sykkel i 2019, sørg for at sykkelen passer til dine formål. Du kan jo bare bruke en sykkel av gangen uansett!

 

DIY Telemetri

Er 2019 året da telemetri blir brukt av ikke-proffene også? Dette er dyr teknologi, så dette produktet blir nok ikke for hvem som helst. Telemetri er et system som måler hvordan sykkelen din oppfører seg i terrenget. Den informasjonen som samles opp kan kan brukes for å gjøre de justeringene som skal til for å få enda mer utbytte av utstyret.

Hvis du er fornøyd med sykkelen din, men tror du kan få mer ut av det med en tune-up, kan telemetri være den tekniske løsningen du leter etter. Hvis du ønsker deg denne dingsen, så kan du sørge for at du blir en av de første som får tak i produktet ved å støtte dem på BYBs Kickstarter-side.

Sjekk ut videoen under for å få et litt klarere bilde på hvordan telemetri utstyret funker.

 

Sykkelutleie blir elektrisk

Det neste logiske trinnet i bybaserte sykkelutleie er å tilby elektriske sykler. UBER er ivrige etter å etablere seg på andre siden av Atlanterhavet, og dette vil de gjøre ved å bringe Jump-tjenesten sin til Europa. Dette er en tjeneste som tilbyr elektriske sykler. Det viser seg at disse syklene har blitt populære blant turister og innbyggere i flere amerikanske byer, spesielt for de som ikke ønsker å bli svette. Det ser ut til at tjenesten vil bli lansert i Berlin i første omgang, så får vi se når syklene kommer til Norge.

 

El-sykler

De siste årene har salget av el-sykler skutt i været. For noen år siden var disse syklene et sjeldent syn, og de som rullet rundt på veien var ikke spesielt fine og se på. Utviklingen på disse syklene har vært bratt og nå kan det noen ganger være vanskelig å skille en vanlig sykkel med en el-sykkel. Aksepten for å ha en motor på sykkelen var nok også vanskelig å svelge for mange, men nå har el-sykkelen virkelig fått sin plass i samfunnet.

Hvorfor ikke bare manne seg opp å sykle normalt? Slik som de store byene vår har blitt har mange sett etter alternative måter å reise på. El-sykkel har blitt for mange et daglig hjelpemiddel som transport frem og tilbake fra jobb. Kanskje 2019 er året vi slutter å dømme e-syklistene?

 

Hvis du skal kjøpe en ny sykkel i 2019, bør du vurdere alt fra integrerte wattmålere til tilpassede MTB styrer med integrert kabelføring, heve/senke setepinne og mer …