GALERII: Maailma halvimate rattateede kullafond

Autor: Frantiska Blazkova

Äpardunud rattateid nähes ei teagi vahel, kas nutta või naerda. Võib olla pettunud, võib olla pahane, kuid pilku püüavad need ikka. Võib imestada, kas tõesti on tegemist mõistuslike olendite loominguga, või lihtsalt itsitada – või mõlemat. Seekord leidsime tõelise kullasoone, kus ratturid tutvustavad oma igapäevastel teekondadel kohatud puhast praaki – osa sellest on naljakas, osa kahtlemata ohtlik. Flickri grupis „The world’s worst cycle lanes“ (“Maailma kõige hullemad rattarajad”, toim.) on enam kui 360 kasutajat kokku pannud esindusliku albumi tõeliselt ebaõnnestunud lahendustest, kentsakatest kuritegelikeni.

Mõned põnevamad on allpool ära toodud, ülejäänutega saate lõbusalt aega veeta Flickri veebisaidil.

„Planeerimisamet on siin rattateedega pisut hullu pannud. Tõsi, juriidiliselt on kõik korrektne. Mis iganes põhjusel on Londoni ühe liiklustihedama rattatee kaks suunda siin omavahel risti seatud. Planeerijatelt tubli töö! Tegelikult muidugi kinnitab see, et taoline eraldatud sõidusuundadega rattatee on lihtsalt halb idee. Seda kinnitavaid uuringuid on piisavalt ja põhjuseid ka, nii et olgu see foto taas kord kinnituseks.” Postitas Tom Anderson

„Vahel on raske oma silmi uskuda! Mis toimus selle planeerija peas, kes sellise naeruväärse rattaraja välja mõtles? Mis kiirusega siin ka ei sõidaks, külili kukud ikka.“ Postitas phill.d

„Iga päev tööle sõites pean siit kuidagi üle saama. Inglismaal tuleb rattateede projekteerimist veel pisut õppida.“ Postitas diskojez

„Mis asi see nüüd on?“ Postitas Clive Andrews

„Mitte ainult lühike, vaid ka vastu sõidusuunda ning lõpeb äärekiviga, millele saad täie hooga otsa kihutada, või siis tuleb teha järsk parempööre läbi liikluse ja seejärel järsk vasakpööre kõnniteele, kus pahaaimamatud jalakäijad küllap ei aimagi, et tegemist on ühtlasi rattateega.“ Postitas Dickie Dooda

Postitas Slogfester

„Wuppertal – Saksamaa kõige jalgrattavaenulikum linn.“ Postitas Julian Schüngel

„Milleks? Kas sellest peaks kellegile kasu olema? Vaevalt. Lausa kahju inimestest, kes peavad taolisi jaburaid jooni maha märkima.“ Postitas greenerleith

„Nende „parandustöödeni“ jõudsime välja ühtki eeskirja rikkumata, polnud ühtki tõket ega märki. See lastega paar üritas päikeselisel riigipühal rattaga randa sõita, kuid vajas lõpuks meie abi, et ehitaja seatud lõksust välja pääseda.

Ja neisse kohtadesse vägevate uute lambipostide paigaldamine pole kah teab mis hea mõte.“ Postitas andy a