Škoda fortsätter sponsorskapet av Tour de France

Författare We Love Cycling

Škoda fortsätter sin resa med Tour de France genom att förlänga sponsoravtalet till 2028. Detta förstärker ytterligare Škodas partnerskap med Amaury Sport Organisation (A.S.O.) eftersom det omfattande fyraåriga avtalet även inkluderar Tour de France Femmes avec Zwift, La Vuelta a España, La Flèche Wallonne och Liège-Bastogne-Liège, samt andra internationella cykelhändelser, fem av dem fristående kvinnolopp.

Det långvariga partnerskapet mellan Škoda och A.S.O. började för två decennier sedan, år 2004, men historien om sporten och biltillverkaren har varit sammanvävd under mycket längre tid. ”“We started as a bicycle company almost 130 years ago, and cycling today is a passion for many of the everyday explorers who are our customers,” noterar Klaus Zellmer, VD för Škoda. ”Supporting the cycling mission of the world’s preeminent race organiser A.S.O. is an honour and privilege for us at Škoda”. Det är värt att notera att biltillverkaren också har sponsrat Tour de France gröna tröjan, det eftertraktade priset för spurtare, sedan 2015, vilket nu otvetydigt är förknippat med Škoda hos alla landsvägscykelfans.

Dessutom finns en viktig punkt i det nya avtalet: partnerskapet innebär inledningen på en grönare era för cykeltävlingar, där Škoda lovar upp till 250 helt eldrivna och laddhybrida fordon till A.S.O:s evenemangsarrangörer, från ikoniska Enyaq till klassiska Superb. Biltillverkaren är engagerad i elektrifieringen av hela fordonsparken i hållbarhetens namn, vilket går hand i hand med cykelsportens etos. “By continuing our trustful partnership with A.S.O. and the Tour de France, Škoda Auto reaffirms its strong connection to cycling and its fans worldwide,” kommenterade Martin Jahn, Škodas styrelseledamot för försäljning och marknadsföring.

Škodas digitala fotavtryck när det gäller cykling är imponerande. Biltillverkaren stöder också apparna för Tour de France, Tour de France Femmes avec Zwift och La Vuelta, som ger realtidsuppdateringar av loppet, dagliga höjdpunkter och berättelser om evenemangens historia till cykelfansen.