Här är Škoda Cycling Team 2024

Författare We Love Cycling

Det har kallats cykelvärldens ”Paris – Dakar”. Titan Desert i Marockos öken anses vara en av världens mest utmanande terränglopp för mountainbike. En utmaning som togs emot med stor entusiasm i cykelsverige med en imponerande mängd ansökningar. Nu är sexmannalaget utvalt och förberedelserna mot öknen kan ta sin början. 

Cyklister

Carlos Silva, 42 år, Stockholm
Den evigt glada och påhittiga cykelmekanikern, Carlos, kommer att tillföra cykelpassion och ovärderliga tekniska kunskaper till teamet. Hans vilja och styrka kommer vara en viktig tillgång i sanden.

Jennifer Kivinen, 29 år, på resande fot 
Äventyrare och skicklig bröllopsfotograf, Jennifer växlar sin tillvaro på Sri Lankas stränder till Marockos öken och byter surfbrädan mot cykeln. Med hennes okuvliga äventyrslust kunde hon bara inte hålla sig från att söka till Škoda Cycling Team för att se hur långt hon kan pusha sig själv.

William Larsson, 30 år, Åre
En av landets vassaste extremskidåkare med äventyr som vardag och världen som sin lekplats. William gästspelade i teamet redan 2023 som support till sin flickvän Kajsa och gav där smakprov på sin obotliga optimism och passion för äventyr och uthållighets-utmaningar.

Emrik Jansson, 30 år, Åre
Skidåkare och en av Sveriges mest framstående äventyrsfotografer, men även en hängiven bergscyklist som normalt cyklar enduro och downhill i den svenska fjällvärlden. Vi hoppas få följa Emriks resa genom hans briljanta bildöga. 

Christian Bauer, 58 år, Stockholm
En erfaren personlig tränare och fysfenomen som går från att leda HEAT-pass på SATS till den riktiga hettan i öknen i Marocko. Tränad till toppform inför årets Vasalopp. Snöslasket lämnar han hemma men formen tar han med sig till öknen.

Patrik Mårdh, 40 år, Stockholm
En hängiven lärare, äventyrsentusiast och ultradistanslöpare. Patrik bidrar med en rejäl dos positiv energi till laget blandat med stor empati och laganda. Pannbenet är redan fullt utvecklat, eller vad sägs om en snittdistans på 20 mil löpning i veckan?

Utmaningen är antagen och laget står redo. Följ resan mot äventyret på @skodacyclingteam