Äventyret har startat – följ med oss genom hela Sverige

Författare We Love Cycling

Måndag den 26 juni startar Skoda Cycling Team sin resa genom hela vårt avlånga land på grusvägar. Loppet heter Unmapping Sweden, är 225 mil långt och måste avklaras inom 12 dagar. En distans och bansträckning som kommer bjuda på en rejäl utmaning för årets team. 


De sex stycken cyklisterna kommer att cykla från Kiruna i norr till Smygehuk i söder. De är helt utelämnade till elementen och ska klara sig själva under loppets gång. Cyklarnas väskor har 15 kg med packning för att klara av hela resan, en lång lista av prylar som sovsäck, liggunderlag, tarp, mat, extrakläder och reservdelar.

 

 

Rutten passerar fyra checkpoints som måste checkas av, CPH1 Arvidsjaur, CPH2 Sollefteå, CPH3 Rättvik, CPH4 Skövde. Mat och vatten provianteras utefter vägen.

Efter cyklisterna följer teambilen, en Skoda Enyaq iV vars funktion är att dokumentera äventyret samt av säkerhetsskäl om något oväntat inträffar.

Följ med på äventyret

Följ äventyret via Instagram eller Followmychallenge.com