10 år som sponsor av Vätternrundan

Författare We Love Cycling

Škoda Sveriges sponsorskap av Vätternrundan är en viktig del i Škodas ambition att vara med och stärka cykel-Sverige. I år firar man 10 år som huvudsponsorer till det anrika cykelloppet.

Samarbetet mellan Vätternrundan och Škoda Sverige inleddes 2014 och har sedan dess en självklar plats i bilmärkets sponsorstrategi med stort fokus på cykling. Škoda har cyklingen i sitt DNA och företaget grundades redan 1895 med just cykeltillverkning i Tjeckien, på samma plats som tillverkning och huvudkontor finns än i dag.

– Vätternrundan är en underbar manifestation av det stora cykelintresset som finns i Sverige. Genom vår långa erfarenhet och historia som bilpartner till de största proffsloppen som Tour de France och Vuelta a España så är vi perfekt lämpade för att stötta såväl organisationen som deltagarna på allra bästa sätt, säger Hanna Storckenfeldt, ansvarig för sponsring på Škoda Sverige.

Varannan minut under elva timmar startar en grupp med drygt 60 cyklister från starten i Motala. Framför sig har de 30 mil runt landets näst största sjö – där både avstånd och antalet deltagare ställer höga krav på arrangören. Genom sponsorskapet ställer Škoda Sverige fler än 100 bilar till arrangörens förfogande under Cykelveckan, för att användas som följebilar av bland annat sjukvårdare och funktionärer.

– Vätternrundan är glada och stolta över samarbetet med en partner med så lång historia och erfarenhet inom cykelsporten. Möjligheten att tack vare Škoda kunna hjälpa våra cyklister utmed banan för att deras resa och upplevelse ska bli så bra som möjligt är en viktig ingrediens för arrangemangens helhet, säger Oskar Sundblad, VD för Vätternrundan

För att manifestera samarbetet och Skodas koppling till världens största proffslopp, Tour de France, kan du som deltagare tävla om en VIP plats för att följa Tour de France under en dag 2024!

Ungefär halvvägs in i den 315 kilometer långa Vätternrundan, närmare bestämt i Hjo, finns ett 200 meter långt segment där det handlar om att spurta! Den som tar sig igenom sträckan snabbast vinner en plats i Škodas VIP Hospitality Programme under Tour de France 2024! Det är en idrottsupplevelse utöver det vanliga där du får chansen att uppleva Tour de France från första parkett i en av våra följebilar under en etapp. Du kommer att möta tidigare Tour de France-cyklister och få en unik inblick i världens främsta cykelevenemang. Gör dig redo att växla upp och ta hem Škodas storvinst! Ge allt du har och lycka till!