Škoda Cycling Team söker cyklister till Sveriges längsta äventyr

Författare We Love Cycling

 

Smala stigar, övergivna traktorvägar och glömda grusvägar. Škoda Cycling Team söker nu tre modiga cyklister som vill ta sig an det oprövade äventyret “Unmapping Sweden”, ett mentalt och fysiskt kraftprov genom hela Sverige i utmanande terräng. Den 26 juni går starten för Sveriges längsta cykellopp – en sträcka på 235 mil från Kiruna i norr till Smygehuk i söder, med ambitionen att passera mållinjen inom två veckor.

Škoda har cyklingen i generna. Innan bilar tillverkade man cyklar. Arvet har tagit fast form i Sveriges kändaste cykellag, där amatörer förverkligar sina cykeldrömmar med optimala förutsättningar. Tidigare år har 15 aspirerande cyklister fått hjälp av 15 ambassadörer att ta sig i mål på Vätternrundan under 8 timmar. I fjol bestod Škoda Cycling Team av endast kvinnor för att manifestera vikten av en mer jämlik cykelsport. I år rekryterar man tre cyklister som tillsammans med tre ambassadörer ska ta sig an det största och längsta äventyret som någonsin har arrangerats i Sverige.

I juli 2023 premierar “Unmapping Sweden”, ett cykellopp som sträcker sig genom hela landets nät av grus och skogsvägar, fritt från depåer och stöttning. Alla cyklister bär med sig egen utrustning och proviant, sover när det passar och cyklar så länge de orkar mot en ständigt tickande klocka.

“Vätternrundan kräver enorm fysik, mental styrka och noga förberedelser. Att cykla motsvarande sju varv efter varandra på utmanande underlag, under växlande väderförhållanden, med egen packning är något helt annat – snudd på galet. Unmapping Sweden kommer att bli den hittills största utmaningen både för våra cyklister och för oss som organisatörer. För första gången på nio år vet vi inte om vi kommer i mål, men att vi kommer att ge allt och uppleva ett fantastiskt äventyr”, säger Erik Leonsson, teamansvarig för Škoda Cycling Team.

Detta äventyr blir också startskottet för Škoda Cycling Teams nya inriktning – att fortsatt uppfylla cyklisters drömmar med hjälp av handplockade ambassadörer och de bästa förutsättningarna, men i ett nytt format varje år.

“Det här är ett arrangemang som fullt ut resonerar med våra värderingar – att utforska nya vägar, komma närmare naturen och utmana oss själva. Vare sig vi gör det på landsväg, grusväg, stig eller nedför berg har syftet med Škoda Cycling Team alltid varit att möjliggöra cyklisters drömmar, och vi är övertygade om att den här resan blir ett äventyr att minnas för resten av livet” säger Hanna Storckenfeldt, press- och sponsoransvarig för Škoda Sverige.

Ansökan är öppen fram till den 31 januari. Anmälan och mer information om projektet hittar du på hemsidan och Instagram.