Škoda Cycling Team har en ny cykelpartner

Författare We Love Cycling

Škoda:s cykelteam genomför ett antal förändringar under 2021. Först ut bland nyheterna är en ny cykelpartner till laget, schweiziska BMC, som kommer att leverera cyklar till hela teamet under säsongen.

BMC har en lång och stolt historia av att designa och producera cyklar sedan 1986. De räknas idag som ett av de mest innovativa och progressiva cykelmärkena på marknaden. De schweiziska cyklarna har skördat vinster på bland annat VM, OS, Tour de France (med Cadel Evans) och med två lag på World Touren under 2021–2023 med AG2R och Team Qhubeka – Assos.

– BMC är otroligt stolta över att vara partner till Škoda Cycling Team fram mot Sveriges största cykelfest – Vätternrundan, säger Glenn Thejl, ansvarig för BMC i Sverige. 

– Vi ser teamet som en stark partner till BMC och att de kommer bidra med rätt kunskap till BMC:s utveckling av cyklar under de kommande åren, fortsätter Glenn. 

BMC Roadmachine 01 heter den cykel Škoda Cycling Team ska köra Vätternrundan på 2021. En cykel som BMC har tagit fram precis för en utmaning som Vättern, med den perfekta kombinationen av styvhet, aerodynamik och komfort. 

– Vi strävar ständigt efter att ge våra cyklister de bästa möjliga förutsättningarna, och med BMC som cykelpartner får vi ett långsiktigt och starkt samarbete som vi är övertygade kommer gynna både våra cyklister och BMC mycket, säger Erik Leonsson, teamansvarig för Škoda Cycling Team.

Teamcykeln 2021 – BMC Roadmachine 01