Så gick det för Škoda Cycling Team på Vätternrundan 2020

Författare We Love Cycling

På grund av Covid-19 ställde Vätternrundan in loppet i dess traditionella form. I stället bjöd man in till #minvätternrundan där alla fick tillryggalägga distansen vart de ville och på sina egna villkor. För cyklisterna i Škoda Cycling Team blev resultatet inte mindre än 6 unika cykelupplevelser, från landsgränserna i norr till en utmanande runda med start i Göteborg.

Team Kiruna

Längst upp i Norrland genomförde Agnes Maltesdotter, även känd som Undanflykter på Instagram, den kanske mest spektaktulära Vätternrundan någonsin. Med hjälp av sin pojkvän och en Škoda Karoq så tog hon sig från norska gränsen i väster till finska gränsen i öster. Uppdelat över två dagar tillryggalade hon distansen i sällskap av renar och en milsvid utsikt över fjällvidderna.

Längd: 310 km
Rutt: Se karta
Tid: 9.47 h
Snitthastighet: N/A
Höjdmeter: 1457 m

Foto © Jonatan Torshall Svensson

Team Umeå

Mattias Johansson, en av lagets rekryterade cyklister, hamnade i samband med reseförbudet ensam uppe i Umeå. Mattias rekryterade ett gäng starka och likasinnade cyklister som tillsammans satte ihop en vacker runda på 315 kilometer genom delar av Västerbottens län. Bland hjälpryttarna fanns Erik From, Martin Gunhaga, Tom Pietilä, Michael Wincent, Kent Edström, Jessica Edqvist, Daniel Helgesson, Camilla Nilsson, Ebba Grankvist och Eva Lagrange.

Längd: 315 km
Rutt: Se karta
Tid: 9.13 h
Snitthastighet: 34,2 km/h
Höjdmeter: 2005 m

Foto © Michael Moe

Team Stockholm

Något som många cyklister har tänkt, men få har gjort, är att cykla runt Mälaren. Med support från två teambilar cyklade två klungor med tio cyklister i varje runt en annan sjö än Vättern. Nästan lika vackert dessutom. Tiderna skiljde sig något åt men vi håller hemligt vilken grupp som var snabbast. Vädret var klanderfritt förutom en elak vind från sydost som gjorde att klungan fick kämpa de sista milen in mot målet i Norra Djurgårdsstaden.

Längd: 330 km
Rutt: Se karta
Tid: 9.38 h
Snitthastighet: 34,3 km/h
Höjdmeter: 2073 m

Foto © Erik Leonsson

Team Göteborg

Totalt tio cyklister inom reserestriktionen på 2 timmar samlades och trampade igång en lång och spännande resa från Göteborg. Förutom våra teamcyklister fick gruppen även draghjälp av Peter Carlsson, Oscar Ek och Andreas Björkroth.

Längd: 321 km
Rutt:
Se karta
Tid: 9.39 h
Snitthastighet: 33,2
Höjdmeter: 2953 m

Foto © Richard Jonsson

Team Sävjsö

Kristina Wikström, en av lagets rekryterade cyklister, hamnade även hon ensam utan möjlighet att ansluta till några fler. Sagt och gjort, hon tog hjälp av sin man för support och cyklade distansen på vackra vägar nära hemorten Sävsjö på det småländska höglandet. Tack vare en snillrikt planerat rutt lyckades hon avverka hela distansen med bilen som knutpunkt för paus och proviantering.

Längd: 315 km
Rutt: Se karta
Tid: 10,23
Snitthastighet: 30,4 km/h
Höjdmeter: 2949 m