Livesändning med Philippe Gilbert: Kungen av klassikerna

Författare We Love Cycling

I dessa tider är det viktigt att boosta och inspirera alla cyklister, därför vill vi uppmärksamma alla fantastiska personer som finns inom cykelsporten, både proffs och amatörer. I vår nästa livesändning, onsdag den 24:e juni 17:00 är ingen mindre än Philippe Gilbert gäst. Som vanligt är Laura Meseguer värd och hon intervjuar Gilbert som länge har varit en av de mest mångsidiga cyklisterna i proffsklungan.

Ett smeknamn säger en hel del och Gilberts ”Vildsvinet från Ardennerna” är inget undantag. Philippe har förtjänat sitt namn genom att attackera när vädret är som sämst och ofta gång på gång, med envisheten hos ett vildsvin. Innan han bytte till Team Lotto Soudal 2019, cyklade Gilbert för Quick-Step Floors sedan 2017 och det var efter fem år med BMC. 2012 vann han VM. Förutom den bedriften var Gilbert andra cyklist i världen att vinna alla tre Ardenner-klassikerna, Amstel Gold Race, La Flèche Wallonne och Liège–Bastogne–Liège – samma år! Det var 2011. 2017 vann Gilbert Flandern runt och Liège-Bastogne-Liège, två lopp med olika karaktärer och som sällan vinns av samma sorts cyklist. Den belgare som vunnit båda loppen samma år innan Gilbert är Eddy Merckx. Tillsammans med sina meriter på klassiker och endagslopp så har Gilbert vunnit etapper i alla tre stora etapplopp och har totalt elva etappsegrar i Girot, Touren och Vueltan.

Missa inte livesändningen onsdagen den 24:e Juni 17:00 på WLC magazine Instagram tillsammans med Laura Meseguer, då kan du få veta hur den speciella terrängen i närheten av en lite belgisk stad formade en av vår tids mest mångsidiga cyklister. Och hur känns det när ens stora planer ändras av en pandemi? Och sist men inte minst, hur tränar du för mångsidighet och explosivitet? Plus en massa annat spännande.

För att titta på föregående sändning med inte mindre än tre väldigt speciella gäster, som alla är inblandade i Storbritanniens första virtuella etapplopp för kvinnor, Škoda V-Series Women’s Tour. Juliet Elliott, Adam Blythe och Dame Sarah Storey, kan du höra mer om här och här.