Träffa Tour de France-vinnaren Andy Schleck i tredje avsnittet av #Ride2Unite livesändning

Författare We Love Cycling

Äntligen är vi tillbaka med en lagom veckodos av virtuell cykling samlat under hashtaggen #Ride2Unite, ett projekt som stödjer cykelsporten under den svåra tid som vi befinner oss i. Den här veckan kommer vi att sända live med ingen mindre än Andy Schleck, vår värd är som tidigare veckor spanska sportjournalisten och expertkommentatorn från Eurosport Laura Meseguer.

Som vi har nämnt tidigare så är proffscyklist oftast ett yrke som har sina rötter i familjens traditioner. Tittar vi på Andy Schleck så vet dom allra flesta att även hans bror Fränk Schleck också var en framstående cyklist. När Andy vann Touren så var Fränk med på prispallen som trea. Men även Andys pappa och farfar har vunnit stora cykeltävlingar. Pappan rullade in på topp 20 i Tour de France två gånger efter att ha varit med som hjälpryttare.

Andy blev proffs 2005 i CSC och blev direkt en cyklist att räkna med på de stora etapploppen. Som 21-åring kom han tvåa i Giro d’Italia, bakom Danilo Di Luca. Efter karriären har Andy fortsatt att jobba inom cykling och driver ett proffslag för damer hemma i Luxembourg men är också styrelseledamot för Škoda Tour de Luxembourg, och ambassadör för Tour de France’s Škoda Hospitality Programme . Han är också en populär tränare och rådgivare åt proffscyklister. Efter att Andy gick i pension tidigt på grund av en skada startade han en cykelaffär hemma i Luxembourg, där kan han hjälpa kunder att bygga sin drömcykel.

Andy Schleck, a former pro cyclist, a Luxembourg native and the Tour de France 2010 winner and two-time runner-up. © Profimedia, TEMP Shutterstock Editorial

 

I nästa livesändning kommer Laura Meseguer givetvis att vara nyfiken på hur övergången från att vara cykelproffs med ett fullspäckat schema till att jobba i en cykelaffär i Ipzig funkade. Men det kommer också bli en hel del nostalgi med tillbakablickar i Andys karriär. Och vad har Andy Schleck för tips till unga cyklister som också gärna vill vara bland dom bästa i världen innan 21? Självklart har också Andy lite tankar om hur cykelvärlden kommer se ut efter Covid-19. Plus en massa annat spännande om cykel i allmänhet och Andy Schleck i synnerhet.

Här kan du titta på livsädningen

Se till att kolla på torsdag 4:e juni, 18:00. Det kommer att streamas på Instagram och som ett eget event på Facebook.

Nu kan du också kolla ikapp på förra veckans #Ride2Unite-intervju med Laurens ten Dam på vår Instagram.