Nu startar Škoda Cycling Team #minvätternrundan – livesänt över hela Europa

Författare We Love Cycling

Medan mycket har ställts in den senaste tiden, har Škoda Cycling Team ställt om. Tillsammans med partnern Vätternrundan och deras livesändning, kommer man på lördagen den 13 juni kunna följa ett antal olika resor spridda över hela Sverige, där Vätternrundans distans på 315 km och kärleken för cykelsporten är den minsta gemensamma nämnaren.

I samband med Covid-19, har Škoda Cycling Team tillsammans med Vätternrundan tänkt långt och länge på hur världens största cykelmotionslopp skulle kunna ta uttryck när resor skall begränsas till det yttersta. Resultatet är inte mindre än 5 unika cykelupplevelser, från landsgränserna i norr till en utmanande runda med start i Göteborg.

Agnes Maltesdotter – “Gräns till Gräns”

Agnes Maltesdotter, även kallad “Undanflykter” på Instagram, är en äventyrssökerska som älskar och ständigt vill vara nära naturen. Agnes har tidigare cyklat runt Island och är inte främmande för extrema utmaningar med naturen som sällskap. För årets #minvätternrundan kommer Agnes att cykla från den norska till finska gränsen, en sträcka på dryga 30 mil, helt själv.

 

Team Umeå

Mattias Johansson, en av lagets rekryterade cyklister, hamnade i samband med reseförbuden allena uppe i Umeå. Mattias har i sin tur rekryterat andra starka och likasinnade cyklister, som skall hjälpa honom att avlägga dessa 315 km genom delar av Västerbottens län.

Sverre Liliequist – Åre

Den världskände extremskidåkaren, numera bosatt i Åre, är en av årets rekryter. Även han har haft svårt att komma loss från sin hemort. Sverre kommer att avlägga en sträcka genom dalar och snötäckta berg i Åre-trakten, med stöttning av några vänner.

Team Stockholm – 2 lag runt Mälaren

Något som många cyklister har tänkt men få har gjort, är att cykla runt Mälaren. Med support från Abloc och Team Mustasch, fångar Team Stockholm denna unika möjlighet och kommer att med två klungor om 10 cyklister avlägga samma sträcka men runt en annan sjö.

Team Göteborg

Totalt 10 cyklister som är inom nuvarande reserestriktionen på 2 timmar, kommer att samlas och tillsammans starta en lång och spännande resa som trampas igång i Göteborg.

För att inte utesluta den stora mängd internationella deltagare av Vätternrundan, har man valt att sända den sista timmen av livestreamen på engelska, där också majoriteten av Škoda Cycling Teams resor kommer att rapporteras och dokumenteras.

 

Följ livestreamen på Vätternrundans Facebook

Följ Škoda Cycling Team på Instagram