#Ride2Unite ett nytt initiativ från Škoda We Love Cycling

Författare WeLoveCycling

Att vi genomlider en svår tid just nu har inte undgått någon. Covid19 påverkar våra liv, våra jobb, den internationella och nationella ekonomin. Och självklart påverkas också våra fritidsintressen. Aktiviteter och sporter håller både vår hälsa och vårt humör på topp och är en viktig del av mångas liv. Just nu kan det uppfattas som att cykelvärlden står helt stilla, men vi ser det inte riktigt så. 

Kärleken till att röra på sig har alltid varit en social och kollektiv aktivitet. Kompisarna är för många av oss en lika viktig del av cyklingen som själva träningen. Och vet du? Inget har egentligen förändrats, alla träningskompisar finns kvar, även om ni fått träna mer virtuellt ihop än vad ni har gjort tidigare.  Vi har alltid arbetat för att cykelgemenskapen ska vara öppen, inkluderande, relevant och positiv, i dessa tuffare tider är vi ännu mer motiverade att fortsätta vårt arbete med att stödja cyklingen. Därför har Škoda We Love Cycling nu lanserat #Ride2Unite som är ett initiativ som ska ena alla cyklister, de i karantän såväl som dem ute på vägarna.

Nytt initiativ

#Ride2Unite är ett nytt initiativ skapat för att sprida cykelglädje i dessa svåra tider. Initiativet bor på sociala medier, det är där vi alla ses mest i dessa tider. Vi kommer skapa innehåll och events både i de virtuella mötesrummen, men även för er som tränar utomhus eller sitter på sin trainer. Den virtuella delen kommer att finnas på Instagram och Facebook, där kan du dela dina digitala cykelturer och bjuda in till gemensamma digitala träningspass. det kommer också att finnas träningstips och livesändningar med proffscyklister. Det kommer också att finnas massor av informativt innehåll.

Livesändningar

Den första sändningen var med Wilco Kelderman den 20 maj, missa inte nästa livesändning följ oss här! Utecyklingen är upp till dig – utmana dig själv eller andra att använda vårsolen till att cykla, men se till att följa de restriktioner och rekommendationer som finns. Det är inte bara ett sätt att klara av den sociala distanseringen utan också ett sätt att visa sitt stöd för cykelsporten och hålla sig i form.

Hur kan vi få hela cykelvärlden att delta?

Steg ett: Rakt på sak. Se till att alla dina vänner och din familj vet att du deltar i #Ride2Unite Att öka medvetenheten och att tala för idén är ett sätt att få med fler. Ta en selfie när du kör trainer eller när du värmer upp inför din cykeltur tagga med  #Ride2Unite och posta på sociala medier. I Sverige får vi just nu cykla utomhus, då är det en bra idé att ta en cykeltur och dela dina bilder från den. Dela statistik från din tur på Strava och utmana dina kompisar med vår hashtag. Eller om du inte har någon träning inplanerad just nu så dela en bild på din favoritcykel. Möjligheterna att delta är obegränsade. The more the merrier!

Är du sugen på lite proffscykling? Kolla in vad vi förberett här nedanför!

Wilco Kelderman (Team Sunweb) på 2019 års La Vuelta. © Alamy, Profimedia

 

För alla som älskar cykling som åskådare har vi förberett en serie med ”social rides” – Instagram Live med proffscyklister som stödjer vårt initiativ. Utvalda cyklister från Team Sunweb är Wilco Kelderman , Michael Matthews, 2010 års  Tour de France vinnare Andy Schleck och Phillip Gilbert från Lotto Soudal. Flera andra kommer att dyka upp och dela med sig av träningstips, svara på frågor, bjuda på kosttips och allmänt pepp. Det kommer också bjudas på en insikt i hur proffsen tar sig igenom pandemins motgångar och vad som krävs för att vinna en Grand Tour. Det kommer också att bjudas på spännande racing på de digitala racingtjänsterna som till exempel Swift och Rouvy. Alla cykelsändningar kommer att ha  Laura Meseguer som värd, en erfaren sportkommentator och journalist. Intervjuerna kommer att vara ett välkommet tillägg för alla som längtat efter att cykelsändningarna på TV ska köra igång igen.

Cyklister och cykelfans, låt oss enas (med lagom distans), hemma och på vägarna. På sociala medier, på Zwift, på Rouvy och ute på vägarna. Mer detaljerad information om våra schemalagda sändningar hittar du inom kort. #Ride2Unite nu börjar det, och vi gör det här tillsammans.

Tävling! Tagga din bild med #ride2unite och var med och tävla om två cykelhållare till din bil

Mellan den 6 – 14 juni kan du tävla om två cykelhållare till din bil. Det enda du behöver göra är att tagga dina cykelbilder med #ride2unite. Vi väljer ut den bästa bilden av cykelglädje. Vinnare meddelas den 15 juni. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Skoda bil med två cykelhållare
Skoda cykelhållare