Ett datum är bestämt för när Tourens öde ska avgöras

Författare Monica Buck

SKA TOUR DE FRANCE CYKLAS ELLER KOMMER DET STÄLLAS IN PÅ GRUND AV COVID19? DET FINNS ETT DATUM NÄR VI KOMMER ATT VETA HELT SÄKERT.

Tourens öde

15:e maj är den slutgiltiga deadlinen, då måste ASO som arrangerar Tour de France ha fattat ett beslut utifrån Coronaläget i världen. Ska årets Tour cyklas eller ställas in. Men troligtvis fattas ett beslut i god tid innan dess.

Belgiska TV-kanalen RTBF intervjuade förra veckan två franska borgmästare från städer längs med rutten, dom avslöjade att första maj är datumet när ASO bestämmer om Tour de France ska cyklas eller ej. 

Chris Froome var först över mållinjen på etapp 10 2015. © Profimedia, AFP

“Vi måste vänta till 1:a maj, det är ett avgörande datum. Det är åtminstone vad Christian Prudhomme har sagt. Vi får se då, om vi fortfarande är i lockdown. Det kommer att finnas mer beslutsunderlag då. Men om man ska vara ärlig så verkade han inte så orolig.” Berättar Stéphane Villain som är tillförordnad borgmästare i Châtaillon-Plage, som är värdstad för etapp 11.

Det har också funnits diskussioner om en tävling helt utan åskådare. Men som det verkar så är det bara rykten och spekulationer.

Vi håller dig uppdaterad om läget och bjuder på ett svep från Instagram.

Ride now!

Rohan Dennis moonlighting

Alpe d’Covid-19

It’s love

View this post on Instagram

We feel you, @manteconsergio ? #welovecycling

A post shared by We Love Cycling (@wlcmagazine) on