Tour de France är framskjutet men vad tycker cyklisterna?

Författare Monica Buck

Världens största cykeltävling är flyttad från juli till september,  Touren startar förhoppningsvis den 29 augusti i Nice och rullar in i Paris den 20:e september.  

Ursprungligen skulle tävlingen ha startat den 28:e juni. ASO som organiserar touren hade hoppats på att kunna vänta till maj med ett beslut om att eventuellt skjuta fram starten. Men när President Emmanuel Macron beslutade att stoppa alla sportarrangemang till åtminstone den 15:e juli så hade inte ASO något val.  

“Som en följd av presidentens uttalande i måndags när han meddelade att alla stora arrangemang skulle stoppas tills i mitten av juli och som ett steg i kampen mot Covid19 har organisationen bakom Tour de France tillsammans med internationella cykelförbundet beslutat att skjuta fram Tour de France. Istället för 28  juni kommer touren att starta 29:e augusti och avslutas den 20:e september.”

ASO bekräftade också att loppet kommer att följa den planerade rutten.

Chris Froome och Julian Alaphilippe var snabba att reagera på nyheten .

“Jag är glad att äntligen ha en plan för säsongen och att lopp som Tour de France, VM och klassikerna har fått nya datum.” berättade Julian Alaphilippe på Deceuninck – Quick-Steps hemsida. Han fortsätter “Det här är ljuset i slutet av tunneln och det är viktigt för att hålla uppe moralen i tider som dessa. Jag tror att jag kan dra nytta av nyheterna för att boosta min träning lite extra för att när jag får cykla med laget igen kunna ge allt.”

Först kommer Tour de France, sen VM och efter det både ett Giro och en Vuelta sent på hösten.

Hoppas att vi ses där!