De tar plats i Škoda Cycling Team 2019

Författare We Love Cycling

Än en gång var intresset för att vara med i SKODA Cycling Team rekordstort, i år sökte hela 2 779 cyklister till teamet.

Bland de utvalda motionärer som tar plats i året team finns allt från en konstnär från Umeå, bilbyggare från Rättvik, pensionär från Västervik, mellanstadielärare från Västerås samt komikern Måns Möller från Stockholm.

– Uttagningen har varit extra tuff men också väldigt kul. Landet är fullt av starka cyklister och härliga personligheter som skulle platsa i laget. Men nu har vi hittat fram till ett väldigt bra gäng med olika bakgrund och härkomst som förenas i sin motivation för lagets mål på Vätternrundan men också i sin kärlek till cyklingen, säger teamledaren Erik Leonsson.

Förutom de 15 rekryterna består Škoda Cycling Team även av 15 erfarna ambassadörer, däribland ex-proffsen Fredrik Kessiakoff och Michel Lafis som ska bidra med såväl inspiration som erfarenhet och kunskap. Nytt för i år är att tre av förra årets rekryterade cyklister tar plats som ambassadörer.

– Det är tre personer som gjort en fantastisk resa under året och på flera plan bidragit till att vi fick en så fantastisk  säsong förra året, säger Erik Leonsson. Det är Nathalie Eklund, Payman Hazheer och artisten Daniel Adams Ray.

Det stora målet är att laget i sommar ska ta sig i mål under åtta timmar på Vätternrundan. För att lyckas kommer deltagarna att få hjälp med sin träning, bland annat genom ett fystest och därefter individuella träningsprogram utformade av proffstränaren Mattias Reck. De får även all utrustning som behövs såsom cykel, hjälm, cykeldator, kläder och energidryck.

– Vi är oerhört glada över det växande intresset för Škoda Cycling Team och det genuina cykelintresset som finns i hela vårt land. Även om konkurrensen är stentuff vill jag uppmana de som inte blev uttagna i år att söka igen till nästa år. Vi försöker varje år variera gruppens dynamik och de personer som inte blev antagna i år kan mycket väl bli det nästa, säger Veronica Nilsson, press- och sponsoransvarig för Škoda Sverige.

ÅRETS REKRYTER I Škoda CYCLING TEAM:

Peter Algebäck, Varberg
Måns Möller, Stockholm
Natalie Nyberg, Grums
Sara Rönnberg, Frösön
Patrik Viklund, Stockholm
David Gunnars, Rättvik
Klas Wiréhn, Umeå
David Alledal, Stockholm
Rodolfo Vera, Västerås
Johanna Palmqvist, Linköping
Lena Bernström, Huddinge
Gustav Svensson, Åre
Bengt Backman, Västervik
Petra Dolejsova, Stockholm
Karl Edenroth, Piteå

ÅRETS AMBASSADÖRER:

Fredrik Kessiakoff
Jukka Kuusela
Rasmus Brenter
Daniel Jansson
Karl Pamp
Daniel Rytz
Zoltan Darvas
Nathalie Eklund
Daniel Adams Ray
Payman Hazeer
Hanna Johansson
Cecilia Widegren
Pierre Moncorgé
Sara Hedberg
Michel Lafis
Magnus Gustavsson

PARTNER- OCH MEDIAPLATSER

Damian Phillips, POC
Christian Löfstrand, Maurten
Daniel Breece, tidningen Bicycling