10 sätt att spara pengar på cykelreparationer

Författare Christopher Ashley

Förebyggande är bättre än botemedel – så här sparar du pengar genom att underhålla din bättre hälft.

1) Diskmedel och avfettning

Diskmedel är den bästa avfettningen. Park Tools CG2 Chain Gang Cleaning System har sitt egna avfettningsmedel men manualen rekommenderar att du använder utspätt diskmedel när du får slut på varumärkets egna avfettning.

2) Tre kedjor i rotation

Denna video visar det bästa sättet att hållan sörjan borta. Rotera mellan en kedja på cykeln, en annan som avfettas och en tredje som torkar i din verkstad. Varje kedja kommer hålla tre gånger så länge och minska slitaget på din kassett.  

3) Tävlingsutrustning används endast till tävling

Är du en professionell cyklist? Använd då inte din tävlingsutrustning. Den är designad att vara så lätt som möjligt för att få proffsen genom en tävlingsetapp – om ens det. Lagom lätt utrustning är bra nog för oss andra.

4) Köp ett riktställ före ett cykelställ

Riktade hjul höjer din prestation märkbart och förbättrar din komfort. Den första justeringen du bör göra på en ny cykel är att riktahjulen, så kolla in den här videon om hur du gör det ordentligt.

5) Köp ett cykelställ

Du kanske tror att du sparar pengar genom att inte köpa ett cykelställ. Du kan luta cykeln mot väggen medan du tvättar den, eller ställa den upp och ned för att byta ut kedjan – om du älskar att byta ut slitna styrlindor, färg och växlar. Spara pengarna och investera i ett cykelställ!

6) Låt din cykel bli servad av din lokala cykelverkstad

Din trogna lokala cykelaffär kommer tvätta och serva din cykel till ett bra pris. De berättar vad som måste lagas och hur mycket det kommer kosta, du kommer därför snart lära dig vilka delar av cykeln du tycker är värt att kunna laga själv.

7) Köp en billigare cykel

Bara för att du har råd att köpa en Specialized S-Works Roubaix betyder det inte att du har råd att ta hand om den. SRAM eTap-kedjan kostar dig 3 gånger mer än en Apex instegskedja, men du måste byta ut den oftare om du vill ta hand om vevpartiet för 3500kr – för att inte tala om kassetten …

8) Ta lektioner

Lite kunskap kommer man långt på. Vissa butiker erbjuder kurser i underhåll och kanske kan du även hitta en grupp som Reading Bicycle Kitchen som är villiga att dela sina erfarenheter.

9) Köp rätt verktyg

Multiverktyg är inte bra i verkstaden och ännu sämre ute på distanspass. Köp ordentliga verktyg och lär dig vilka du behöver ta med dig för eventuella nödsituationer.

10) Gå online och lyssna på de erfarna

Genom att följa råd från erfarna proffs som Tony 10 Speed och Sheldon Brown kommer du spara stora summor pengar. Ta råd från personer som har cyklat länge, de vet när det är rimligt att spendera pengar och när det inte är det.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara