Hvorfor du bør se et sykkelritt live i sommer

Av Megan Flottorp

Hvis du leter etter en morsom og tilfredsstillende måte å krydre sommeren på, kan det å delta dra å se ett sykkelritt bare være billetten. Ikke bare er det en fin måte å oppleve spenningen ved løpet på egenhånd, men det vil sannsynligvis også ha en positiv innvirkning på ditt generelle velvære, har nyere vitenskapelige studier vist.

Den siste forskningen, utført av akademikere fra Anglia Ruskin Universitys School of Psychology and Sports Science, analyserte data fra over 7000 voksne. Denne studien var den første i sitt slag som undersøkte fordelene ved å delta på live sportsbegivenheter i stor skala.

På oppdrag fra den britiske regjeringens avdeling for digital, kultur, media og sport fant studien at å delta på live sportsbegivenheter resulterte i høyere poengsum i to kritiske målinger av subjektivt velvære: livstilfredshet og en følelse av at livet er verdt det også. som reduserte nivåer av ensomhet. Tidligere forskning har vist at høyere livstilfredshetsscore er assosiert med bedre fysisk helse, vellykket aldring og lavere dødelighet.

Dessuten fører det å delta på live sportsbegivenheter til en økning i folks følelse av at «livet er verdt det», som kan sammenlignes med effekten av å finne arbeid. Studiens forfattere foreslår at å delta på live sportsbegivenheter kan tilby et tilgjengelig og effektivt folkehelseverktøy for å forbedre velvære og redusere ensomhet, i tillegg til initiativene som fremmer fysisk deltakelse i idrett.

Det er ganske bra spør du oss! Og i tillegg til de vitenskapelige bevisene, kan alle som regelmessig deltar på arrangementer virkelig fortelle deg at det er mange grunner til at det er en god idé. La oss se nærmere på noen av fordelene forbundet med å delta på live sportsbegivenheter, slik at du kan bli begeistret for å grave i sommerens kommende sykkelkalender.

Se spenningen i et løp på egenhånd

En av de mest åpenbare fordelene med å delta på et direktesendt sykkelarrangement er muligheten til å oppleve spenningen i løpet personlig. Selv om det kan være hyggelig å se sykling på TV, kan det rett og slett ikke sammenlignes med adrenalinrushet ved å være der midt i handlingen. Når du er på et live-arrangement, kan du høre lyden av rytterne som suser forbi deg, kjenne vinden i ansiktet ditt og være vitne til dramaet og spenningen i løpet mens det utspiller seg foran øynene dine.

Ingenting er som spenningen ved et løp som oppleves live. © Profimedia

Ikke bare er det en stimulerende opplevelse, men det kan også gi deg en ny forståelse for sporten du kjenner og elsker. Du vil sannsynligvis finne deg selv å beundre den utrolige atletikken og dyktigheten til rytterne, og kanskje føle deg inspirert til å øke nivået på ditt eget sykkelspill.

Vær en del av fellesskapet

Vi snakker mye om hvor fantastisk sykkelmiljøet er – og med god grunn! Å delta på en direktesendt sykkelbegivenhet handler ikke bare om å se andre syklister; det handler om å komme sammen med et fellesskap av likesinnede individer som deler en lidenskap for (uten tvil) verdens beste sport. Fra små til store arrangementer har du muligheten til å møte nye mennesker, få venner og nettverk med andre syklister.

Som den nevnte forskningen viser til – kan denne følelsen av fellesskap være utrolig kraftig, spesielt for de som kan føle seg isolert eller frakoblet i hverdagen. For noen mennesker kan det å delta på et sykkelarrangement være starten på en helt annen forståelse for hva som gjør sporten spesiell og en måte å få kontakt med andre som deler den kjærligheten.

Sug til deg atmosfæren

Sykkelarrangementer er kjent for sin festlige atmosfære, og hvis du har vært på et, vet du hvorfor! Fra lokale matleverandører og handelsboder til levende musikk og andre former for underholdning, det er mye å ta i. Enten du er der for en dag eller en hel helg, vil det ikke ta lang tid å innse at atmosfæren er smittende. Du vil forlate følelsen energisk og uthvilt, etter å ha vært en del av noe som oppstår fra den unike alkymien som bare oppstår når folk kommer sammen for en positiv og felles jakt.

Støtt favorittsyklistene dine

Enten vi snakker om profesjonelle eller amatørryttere, er det å delta på et sykkelarrangement en fin måte å vise din støtte på. Å kunne heie frem noen personlig skaper en helt annen stemning – for ikke å nevne at du også vil få sjansen til å ta bilder og få autografer. Spesielt hvis du er en seriøs syklist, kan det være utrolig inspirerende å se noen dyktige ryttere på nært hold. Du kan til og med få noen tips og triks fra å se proffene i aksjon!

Få inspirasjonen du trenger for å presse deg gjennom de harde treningsøktene

Det kan faktisk være en enormt motiverende og øyeåpnende opplevelse å se dedikerte idrettsutøvere presse seg selv til grensene for sine evner. Hvis du føler at du begynner å ta et platå i dine egne sykkelaktiviteter, kan dette være akkurat det du trenger for å få ting opp et hakk. Enten du er en nybegynner eller en erfaren rytter, er det noe med å være i nærvær av en slik storhet og besluttsomhet som kan inspirere deg til å nå dine egne mål og ambisjoner.

På slutten av dagen er det å delta på et sykkelarrangement denne sommeren ikke bare en morsom måte å bruke tiden din på, det er et ideelt middel til å møte noen likesinnede og gjøre noe positivt for velværet ditt. Så, enten du er en seriøs syklist eller bare nyter et uformelt cruise, hvorfor ikke planlegge å delta på et arrangement personlig i år? Hvem vet, kanskje det bare er høydepunktet på sommeren!