5 enkle tips til øke hastigheten i terrenget

Av Martin Atanasov

Det er en million og én grunner til å elske terrengsykling. For noen er det naturens fredelige stillhet. For andre er det utfordringen. Men hvem du enn er, uansett hva du sykler, vil du alltid nyte litt mer fart.

 

 

Hastighet er imidlertid noe som ikke kommer naturlig og i hovedsak er farlig. Siden vi ikke har vært i stand til å nå høye hastigheter så lenge, har ikke menneskeheten utviklet seg en frykt til høye hastigheter, slik vi frykter store høyder og andre farer. Å sykle raskere ned en skråning bør bare gjøres når du har ferdighetene og ikke stole på falsk selvtillit basert på ingenting annet enn ditt ego. Når det er sagt, er det på tide å lære noen enkle tips om hvordan du kan øke hastigheten når du kjører MTB.

 

Perfekt bremsebruken din

Du hører kanskje fra noen på stien at bruk av bremser er et tegn på svakhet, og du bør bare følge flyten. Det å bruke bremsene er den viktigste delen av å kontrollere sykkelen. Det er den eneste tingen som kan bremse den stadig økende hastigheten din. Eventuelt, trærne ved siden av stien, men jeg vedder på at du ville valgt å klemme den lille spaken i stedet for å øve på tre-klemming.

 

Imidlertid er det en måte å øke hastigheten på og fortsatt ignorere giftige kommentarer som «bremser er for tapere.» For det første, hvis du ikke allerede har gjort det, lær deg å bremse med bare én finger. Det vil gi deg bedre kontroll over sykkelen, og bedre tempoet ditt. Nesten alle nye ryttere drar ubevisst på bremsene, noe som dreper mer fart enn du trenger. Prøv å sykle flere ganger og konsentrer deg kun om når du skal bremse. Analyser deretter om du trengte å bremse og overdrev du det?

 

Og til slutt, lær å bruke frontbremsen. Nå vet jeg at frontbremsen i bunn og grunn er utkastspaken til sykkelen, men hvis du lærer deg selv bare forsiktig å kjærtegne frontbremsen, blir den til ett kraftig våpen i kjørearsenalet ditt.

 

Perfekt girskifte

Det neste trinnet mot å lære å kjøre fort ned en bakke er å lære hvordan du skifter gir riktig. Akkurat som med bilen din, gir riktig gir deg den nødvendige kraften. Så hvis du er et gir opp, vil du ikke kunne rotere så enkelt og optimalt som du ville gjort hvis du er i riktig. Hvis du er et gir ned, vil du få den ubehagelige opplevelsen av å overtråkke, noe som til og med kan føre til tap av balanse og et intimt møte med bakken.

 

Ved å bruke riktig gir til riktig tid vil du bli mye raskere i flatt terreng og i oppoverbakker. Det er viktig hvis du er mer interessert i enduro og langdistanse terrengsykkelturer.

 

Sett opp sykkelen riktig

Et dårlig sykkeloppsett er en fornærmelse mot sykkelen, så bare ikke gjør det selv om du ikke prøver å øke hastigheten. På den andre siden kan et riktig sykkeloppsett øke hastigheten betraktelig.

 

For det første er det å få riktig dekk nøkkelen til å ha det ultimate grepet på stien. Naturligvis er det mange variabler, som terreng, værforhold og budsjettet ditt. Å lære hvordan du bestemmer hvilket dekk du skal bruke vil ta deg litt tid, men det er kunnskap som vil forandre kjøringen din for alltid.

 

Dekktrykk er også en kunst som må perfeksjoneres. Har dekkene for flate, og hastigheten vil lide. Få dem overpumpet, og du kan begynne å miste grepet. Du må se på alle aspekter av sykkelen din og få den helt riktig.

 

Når det gjelder demperne, må du først sørge for at du har justert dem til vekten din. Etter det er det på tide å leke med returkontrollen og dempingen. Nok en gang må du justere dem som om sykkelen var tilpasset for deg og deg alene.

 

Sprekere er raskere

Jeg kan fortelle deg at du må slutte å spise pizza og drikke øl, men jeg er ikke et monster. Dessuten er hele poenget bak denne artikkelen å peke på enkle måter å øke hastigheten på, er det ikke sant? Likevel vil det å bli litt sprekere alltid oversettes positivt på sykkelen din. Først av alt vil det oversettes til utholdenheten din på stigningene, noe som vil tillate deg å gjøre flere nedstigninger. For det andre vil det forsinke den uunngåelige hastighetsreduksjonen forårsaket av tretthet og feilene som blir gjort som en konsekvens. Til slutt, og viktigst av alt, vil ikke din tekniske kjøreevne lide av utmattelse. En enkel måte å bli sprekere på er å endre noen små biter i livsstilen vår. Slutt for eksempel å gumle på søppelmat på grunn av kjedsomhet.

 

Følg en raskere rytter

Uten tvil en av de raskeste måtene å øke hastigheten på. Det å følge en raskere rytter viser deg hvor feilene dine er, når de bryter, hvilke linjer de tar og mye mer. Til og med å se videoer på YouTube kan hjelpe, men ikke så mye som å se det live.

 

Ved å sykle bak en raskere rytter fører alltid til at du tar litt av hastigheten. Men for at dette skal fungere, må rytteren foran bare være litt raskere. Ellers er den eneste gnissingen du vil gjøre på grusen under.

 

Å øke hastigheten er egentlig ikke så komplisert. Når alt er sagt og gjort, er alt du trenger å gjøre å sykle mer. For hver tur optimerer du kontrollen, brekkingen og balanseringen, slik at du med tiden klarer å få den hastigheten du ønsker. La oss nå få de syklene på stiene.