Disse 5 triksene vil hjelpe deg med å nyte sykkelturen enda mer

Av Jiri Kaloc

Hovedgrunnen til at vi sykler er fordi vi elsker det! Sykling kan være utfordrende, lekent, vanskelig eller morsomt, men det skal aldri være stressende eller irriterende. Dessverre er det lett å se det slik noen ganger. La oss gå over de vanligste årsakene til at sykling kan bli stressende og finne måter å gjøre det morsomt igjen.

Sammenlign deg mindre med andre

Det er veldig enkelt å bli frustrert når man faller av på en sykkeltur med en gruppe eller når treningskameraten din kjører fra deg i bakkene. Prøv å bruk dette til noe positivt, og se på dette som en mulighet til å bli bedre. Det er viktig at dette ikke er med på å ødelegge sykkelopplevelsen din. Sammenlign heller tiden eller farten du selv bruker på en tur med deg selv fra år til år. På denne måten sammenligner du deg bare med deg selv, og det kan være lettere å glede seg over egen fremgang.

Ikke prøv å følg proffene. © Profimedia

Se mindre på sykkelcomputeren

Noen ganger blir man for opphengt i sykkelcomputeren og hvilke verdier den viser, at man ikke nyter sykkelturen. Strava er en nettløsning der man kan laste opp data fra sykkelcomputeren og sammenligne med andre som har syklet samme sted tidligere. Dette er i utgangspunktet en kul løsning, men den kan også føre til at man ikke føler at man har fått den fremgangen man trodde man hadde fått. Hvis du kjenner deg igjen i dette, foreslår vi at du legger sykkelcomputeren i lomma på neste tur. Den beste løsningen er å la sykkelcomputeren ligge hjemme, og faktisk nyte sykkelturen til det fulle!

Unngå vanskelige ruter

Noen sykkelruter er veldig bra for trening. Disse rutene har en god kombinasjon av oppover- og nedoverbakker, samt bra underlag hele veien. Andre sykkelruter kan kanskje være veldig bra enkelte steder, men hvis man må sykle igjennom hele byen for å komme seg dit kan det kanskje være greit å se etter alternativer. Disse sykkelrutene kan føre til at man ikke nyter sykkelturen på best mulig måte, og kan være greit å unngå hvis man ønsker en bra tur!

https://www.instagram.com/p/CBn1gNLgggq/

Tenk annerledes

Noen ganger er sykkelruten helt perfekt, med unntak av en lang bakke i midten av turen. Si at du liker utsikten og naturen, men du liker ikke bakken som kommer midtveis. Du vet at det gjør vondt å komme seg opp bakken, og det er naturlig at man ikke foretrekker denne vonde følelsen. Når du vet hva som venter kan det være smart å forberede seg på utfordringen før turen, slik at man kommer inn i bakken og turen med en positiv holdning. Da vil man få en bedre totalopplevelse av turen, og man vil begynne å like slike utfordringer!

Hvis du ikke er indre motivert, ta deg en pause

Det kan være lett å holde på motivsjonen hvis man har meldt seg på en konkurranse. Slik motivasjon trenger ikke alltid å vare så lenge, og etter endt konkurranse kan man føle litt på dette. Det er ikke et tegn på latskap, men noen ganger trenger man en pause for å få tilbake motivasjonen igjen. Man skal føle på at man har lyst til å dra ut å trene, ikke fordi man må. Hvis man pusher dette for lenge kan man i verste tilfellet miste helt interessen for trening!