Rallarvegen – Et sykkeleventyr

Norge er et land med mange flotte og kjente sykkelveier. Den mest kjente av dem alle er Rallarvegen, som går fra Haugastøl til Flåm. 

Vi i WeLoveCycling Norge har testet Rallarvegen og det var en flott opplevelse. Kombinasjonen man får med majestetisk norsk natur og sykkelopplevelse er og blir en fryd.

Vi anbefaler deg å sjekke ut Rallarvegen hvis du ikke har vært der før:)

Rallarvegen ble bygget mellom 1894 og 1902 som en anleggsvei til Bergensbanen. I dag er den et minnesmerke over det ufattelige slitet det var å lage togforbindelse over Hardangervidda, Europas største høyfjellplatå. Rallarvegen ble åpnet som sykkelvei i 1974, og er nå Norges mest populære sykkeltur. Turen starter på Haugastøl eller Finse og følger Bergensbanen opp til Fagernut, 1310 meter over havet. Så går veien ned til fjorden i Flåm. Strekningen fra Hallingskeid til Flåm er nok den mest spektakulære, med bratt nedstigning, ville fosser og stryk der veien går langs Flåmsbana.

Les mer om Rallarvegen HER