Fem grunner til å sykle sakte

Av Christopher Ashley

Man ikke trenger å sykle fort for å ha det gøy på sykkelen. Her en noen gode grunner for å roe ned tempoet. 

Sosialt

Dra ut å sykle med familien eller venner, og bruk tiden til å prate. Ikke planlegg hvor dere skal sykle før dere setter dere på sykkelen, og legg bort GPSen. Ser du en vei du ikke har prøvd å sykle før så ta sjansen og test den ut.

Ro ned tempoet så mye at alle i gruppen kan være med på å bestemme hvor dere skal ta i neste kryss, eller velge hvilken cafe som ser best ut. Selv de som sykler sakte bruker energi på arbeidet, så et ekstra kakestykke skader ikke.

 

Elegant

Det er sommer, noe som betyr at svetten kommer fortere enn du aner. Sykler du sakte kan du slippe unna svetten, noe som betyr at du kan sykle i hva du vil. Bruk litt tid på å finne ut hva du skal ha på deg, og la lycraen ligge igjen hjemme for en gang skyld. Har du prøvd å sykle i jeans eller vanlig shorts, hvorfor ikke?

 

Nyt utsikten

Løft hodet og se rundt deg i stede for å sitte med ansiktet plantet ned i GPS skjermen. Hva er vitsen med all den treningen du legger ned hvis du uansett bare sitter og ser rett ned? Ta turen utenfor byen og opplev naturen og utsikten.

En runde som du har syklet mange ganger kan oppleves helt annerledes hvis du sykler runden sakte. Prøv å sykle veien til jobb i halv fart og se på omgivelsene rundt. Smil og si hei til de du møter, og opplev den positive energien du får fra dette.

 

Restitusjon

Dagen etter en lang og tøff økt passer det godt inn med en restitusjonstur. Slike turer er viktige brikker i treningsarbeidet, og British cycling forteller at aktiv hvile har større effekt enn å bare ligge helt stille hjemme.

 

Utvikle ferdigheter

«Sakte sykling» har blitt et internasjonalt fenomen. «Sakte syklings» arrangementer har vært en greie helt i fra 2010. Her skal deltakerne sykle så sakte de kan. Hjulene må være i litt bevegelse, noe som betyr at full stopp og føtter i bakken ikke er lov.

 

Så bytt ut landeveissykkelen med eventuelt en terrengsykkel, eller lycraen med vanlig klær og nyt sykkelturen i lavere fart!