Syklistenes landsforening – Turer i stjerneklasse

Av Syklistenes Landsforening

Syklistenes Landsforening har utviklet et eget 5-stjernessystem for å gi sykkelruter en spesifikk turkvalitet. Turkvaliteten blir vurdert etter flere kriterier som, trygghet, underlag, landskapet etc. Dette gir deg som syklist et godt grunnlag for å velge riktig tur.

Turer i stjerneklasse

Syklister er forskjellige, men mange tursyklister som reiser på lengre turer med bagasje vil nok ønske seg elementer som trygge sykkelforhold, jevnt underlag uten for mye motbakker og et tiltalende landskap. Om det i tillegg finnes skilting, servicetilbud, attraksjoner og opplevelser langs ruta, vil det ofte være et pluss. SLF tildeler nå stjerner til testede ruter hvor turkvaliteten har blitt vurdert.  Se nederst for flere turer.

Første langturer med stjerner

Nasjonal sykkelrute 5 Numedalsruta er den første som har fått tildelt stjerner. Hele ruta går fra Geilo til Larvik. Store deler av denne er syklet og testet av SLF sommeren 2020. Den har fått 3 stjerner totalt

Vurderingene går fra 1 til 5 stjerner og slik er fordelingen for de ulike kriteriene for Numedalsruta:

 

Denne artikkelen er hentet fra Syklistenes Landsforening. Les flere spennende artikler og annen nyttig informasjon rundt sykkelreiser i sommer på deres hjemmesiden HER