Ta en virtuell sykkeltur i det legendariske spillet Grand Theft Auto V

Av Monica Buck

Nå kan man bytte ut Watopia til fordel for Los Santos, byen i the Grand Theft Auto V. 

I løpet av de siste månedene har fleste av oss vært tvunget til å tilbringe mer tid innendørs enn det vi skulle ønsket. I løpet av den perioden har fler oppdaget alle mulighetene man har med virtuell sykling, og Zwift har blitt et kjent univers for mange. Et annet univers som er kjent for mange er universet i dataspillet the Grand Theft Auto VDet har alltid vært muligheter for å bytte ut bilen i spillet med en sykkel, men nå har man altså muligheten til å koble spillet til en smartrulle og faktisk bruke sin egen sykkel som kontroll. Navnet er nesten det samme men bike er byttet ut til fordel for auto, «Grand Theft Bike V.»

Koble smartrullen til dataen med hjelp av en ANT + kobling. Spillet vil deretter lese hastigheten og kraften din, og bruke den på endringene i spillet. Endringene styres av terrenget, veibane og vinden. Du kan enten styre selv ved å bruke et tastatur, eller man velge et rutealternativ og sykle på autopilot. Nederst i skjermen får man opp en sykkelcomputer som viser hastigheten, kraften og avstanden man har syklet. Vi i WeLoveCycling Norge har ikke prøvd dette enda, men syns det virker veldig spennende. Hva syns du?

Hvis du vil ha fullstendige instruksjoner av spillet, kan du gå til GTA V mods nettsted.

For alle Strava-elskere der ute, så oppretter spillet også en .FIT-fil.

Link the ANT+ wireless system from a compatible turbo trainer to your PC and the game will then read your speed and power and apply it to the in-game changes in terrain, road surface and the wind. You can either steer yourself using a keyboard or choose a route option and ride on autopilot. There is a HUD that shows your speed, power and the distance that you’ve covered. It all seems rather intriguing, right?