Joker satser på barn & unge

Av Norges Cykleforbund

Norges Cykleforbund presenterte Joker Norge som ny samarbeidspartner i forrige uke. Joker skal være med på å støtte de mindre regionale rittene for barn og unge. Dette er gledelige nyheter for rekrutteringen i norsk sykkel. 

Dagligvarekjeden Joker har en lang tradisjon som viktig bidragsyter for norsk sykkelsport. Allerede i 2005 kom kjeden inn som hovedsponsor for Tour of Norway for kids. Siden den gang har selskapet i tillegg til Tour of Norway for kids vært tungt inne i sykkelsporten som sponsor for kontinentallaget Team Joker og etapperittet Tour of Norway. Team Joker ble som kjent lagt ned etter 2020-sesongen, men Joker ønsker å fortsette sin satsing på sykkelsporten. Fokuset rettes nå enda mer mot barn og unge med en helt ny serie av ungdomsritt.

Tour of Norway for kids har vært en stor suksess, og et viktig rekrutteringsprosjekt for norsk sykkelsport. Til tross for pandemi ble 2020 et godt år for prosjektet, og det planlegges for fullt mot 2021-sesongen. «Prosjekt ungdomsritt» er en nysatsing hvor Joker skal bidra til at klubber over hele landet tar på seg ansvaret med å arrangere sikre sykkelritt på landeveien.

-Tour of Norway for kids har i en årrekke vært viktig for våre kjøpmenn, og vi er stolte av hva dette prosjektet har bidratt til i hele landet, sier kjededirektør i Joker, Kjetil Flåtrud, og legger til: Barn og ungdom er viktige for oss, og vi får nå en direkte link mellom Tour of Norway for kids og aktiv barne -og ungdomsidrett.

Generalsekretær i Norges Cykleforbund, Eystein Stokstad, er begeistret over den nye avtalen: -Mange av dagens eliteryttere har tråkket sine første pedaltråkk i Tour of Norway for kids. Mange klubber har imidlertid spesielt på landeveien hatt en utfordring med å skape tilbud for de yngste. I et stadig mer krevende trafikkbilde har det blitt utfordrende å arrangere sykkelritt. Vi er veldig glade for at Joker nå med sitt engasjement bidrar til at flere klubber klarer å løfte budsjettet slike ungdomsritt krever, sier Stokstad.

Sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes stråler også over nyheten fra Joker: -Vi er svært glade for at Joker fremdeles ønsker å være en viktig samarbeidspartner og aktør innen norsk sykkel, sier Sørnes.

Jokermesterskapet

Mange husker at ungdomsmesterskapet (UM/UL) på landeveien i en årrekke gikk under navnet «Solomesterskapet» og senere «Farrismesterskapet». Men siden slutten av nittitallet har det ikke vært noen sponsor knyttet direkte opp mot de årlige mesterskapene for ungdom. UM/UL fra og med 2021 vil gå under navnet «Jokermesterskapet».

 

Artikkel fra Norges Cykleforbund