#Ride2Unite – Stream med den nederlandske legenden Laurens Ten Dam

Av WeLoveCycling

I mange land begynner ting å gå tilbake mot normalen, slik det var før COVID-19 situasjonen. I perioden vi har vært i har nye måter å kommunisere på og trene/konkurrere blitt en del av hverdagen. Dette har blitt gjort over nettet, og sykkelfans over hele verden har klart å holde kontakten med hverandre.  Welovecycling vil fortsette å skape spennende innhold for alle sykkelfans, og dette tenker vi å gjøre med # Ride2Unite livestreams de neste ukene. Det vil bli gjennomført livestream i samarbeid med kjente personligheter fra sykkelverdenen, så følg med!

Den første livestreamen var forrige onsdag, med Wilco Kelderman fra Team Sunweb. Fikk du ikke dette med deg? Ingen problem! Det er fortsatt muligheter for å se denne på WeLoveCycling sin internasjonale instagram side HER. Neste på menyen er den tidligere profesjonelle nederlandske landeveissyklisten Laurens ten Dam.

Laurens Ten Dam før starten av Lombardia, 12. oktober 2019 i Bergamo. © MARCO BERTORELLO / AFP / Profimedia

Laurens startet å sykle sykkelritt i 2000, og ble proff da laget han syklet på gikk fra continental nivå til WorldTour i 2009. Noen av hans beste resultater inkluderer de ti beste plasseringene i den samlede klassifiseringen av Tour de France (9. plass i 2014) og Vuelta a España. Han har vært kjent for å være en sterk og lojal hjelperytter, og han var en del av Tom Dumoulin sitt team da han vant Giro d’Italia 2017. Lagene han har syklet på i løpet av sin karriere er Rabobank, BankGiroLoterij, Unibet.com, LottoNL – Jumbo, Team Sunweb og CCC Team.

Han trakk seg fra profesjonell sykling etter å ha skadet hoften under Tour of Austria i 2019, 38 år gammel. Da hadde han vært proff i 16 år. Kommentaren han kom med etter ulykken var: «Jeg vil alltid fortsette å sykle, men jeg vil stoppe som profesjonell,»

I denne utgaven av # Ride2Unite-serien vil Laurens fortelle litt mer om overgangen fra amatør til proff, karrierehøydepunkter og motgang, Corona-perioden, moro utenfor sesongen og mer. Den andre livestreamen sendes i morgen på We Love Cycling Instagram 27. mai 2020 klokken 18:00. Arrangementet blir nok en gang arrangert av Laura Meseguer, spansk sykkeljournalist, programleder og Eurosport-reporter.