Dyr vs. sykkel

Av Christopher Ashley

Det å kjøre over et uskyldig dyr med bil eller sykkel er ikke en hyggelig opplevelse. I bil er ikke sannsynligheten for personskade like stor som på sykkelen. Dyret vil i begge tilfeller være hjelpesløs, og det kan ofte føre til at det dør eller må avlives på grunn av for store skader. 

Ekorn vs. eiker

Ekorn er små og raske dyr, som plutselig kan hopper frem fra de merkeligste steder. På bildet under har et ekorn klart å forville seg inn i forhjulet på sykkelen. Vi vet ikke hvordan det gikk med verken syklisten eller med ekornet. Mest sannsynlig gikk det greit med syklisten, mens ekornet måtte takk for seg.

På videoen under kan man se at det kanskje kan være greit å holde litt avstand fra busker.

Labrador vs karbon

Marcus Burghardt fikk et ublidt møte med en Labrador på Tour de France etappe 9 for noen år tilbake. Heldigvis gikk det både bra med Burghardt og med hunden.

Her har vi et eksempel på en hund som også hadde lyst til å være med på moroa. Rittet er Trofeo Panalica i Sicily og hunden får virkelig til et TV-brudd med stor oppmerksomhet fra kamera og fra kommentatorene.

https://www.youtube.com/watch?v=mfbXF2Fs0tQ

Hjort vs aluminium

Noen ganger er dyrene som er involvert større enn andre. Her har vi et godt eksempel med en hjort. Syklisten som blir truffet av hjorten får ingen forvarsler på hva som skal se, får hjorten har taklet han. Vi har ikke noe informasjon om hvordan det gikk, men vi håper og tror at både syklisten og hjorten lever i beste velgående. Ut ifra videoen har syklisten sterke aluminiums hjul som tåler det tøffe sammenstøtet. Hva hjulene hadde vært av karbon ville kanskje turen endt der.

Fugl vs sykkel

Australske skjærer er kjent for å oppføre seg dårlig, og har i flere anledninger skapt internasjonale nyheter. Utfordringen med å sykle er at man kommer langt på kort tid, og i løpet av den tiden kan det hende at du kommer inn i flere «skjære territorier». Her kan det være greit å benytte noen triks for å prøve å unngå et angrep på en hissig skjære.