VM Terrengsykling 2019

Av Sondre Kristiansen

VM i terrengsykling 2019 arrangeres i Mont-Saint-Anne, Canada. Elite arrangementet sparkes i gang med stafett i terreng rundbane onsdag 28. August, og avslutter med downhill finaler på søndag 1. September. 

Norges stiller med en sterk tropp til mesterskapet. Flere av utøverne har prestert jevnt godt hele sesongen, og flere har vist en positiv formutvikling inn mot mesterskapet. I løpet av mesterskapet er det 700 utøvere fra totalt 50 land som er i ilden.

Den norske troppen:

  • Martin Siggerud, Herrer U23 rundbane – Sykler Fredag 30.08, 15:30*
  • Anders Johannessen, Herrer U23 rundbane – Sykler Fredag 30.08, 15:30
  • Erik Hægstad, Herrer Elite rundbane – Sykler Lørdag 31.08, 14:45
  • Helene Fossesholm, Kvinner junior rundbane – Sykler Torsdag 29.08, 13:00
  • Frida Rønning, Kvinner elite downhill – Sykler Søndag 01.09, 13:00
  • Mille Johnset, Kvinner junior downhill – Sykler Søndag 01.09, 09:30

 

*Lokal tid i Canada, 6 timer bak Norsk tid

Martin Siggerud og Anders Johannessen har igjennom hele sesongen kjørt inn topp resultater i U23 klassen for herrer. I den siste verdenscup runden i Sveits, kom Martin inn på en solid 11. plass og Anders på 19. plass. Hvis alt klaffer kan vi nok se to norske navn innenfor topp 10 i U23 klassen! I herrer elite har Norge for første gang på mange år med en rytter som presterer på høyt internasjonalt nivå. En 17. plass i den siste verdenscupen, blir det utrolig spennende å se hva Erik kan få til i VM. På damesiden har vi bare med en norsk dame i rundbane. Helene Fossesholm er både en god langrennsløper og terrengsyklist. Denne sesongen vant hun sin første Junior World series i terrengsykling (Verdenscup), og med flere andre topp resultater kan dette bli et veldig bra mesterskap for Helene.

I tillegg til rundbanesyklistene har Norge med to downhillryttere. Frida Rønning konverterte til downhill for noen år siden, etter å ha satset på terreng rundbane i mange år. I løpet av årene på downhillsykkelen har Frida vist stor fremgang. Med flere bra resultater nasjonalt og internasjonalt, kan Frida kjøre inn et pent resultat i VM. I tillegg til Frida har Norge også med Mille Johnset. Mille vant den siste verdenscupen og stiller som en av favorittene til VM. Denne delen av sporten er ikke for de fleste, og løypene som disse jentene sykler må bare oppleves for å skjønne hvor ekstremt det er.

Det er kun Eliteklassene i rundbane og downhill som sendes på TV. Rundbanerittene sendes på lørdag og downhill på søndag på Tv2 Sumo og Redbull.TV

For å følge junior og U23 klassene kan dette gjøres via LiveTiming HER, eller på live oppdatering på Terrenglandslagets Instagramside HER.

WeLoveCycling Norge ønsker hele det Norske landslaget masse lykke til!