Ladies Tour of Norway

Av We Love Cycling

For femte året på rad arrangeres Ladies Tour of Norway, Norges eneste World Tour-ritt, 22.-25. august. Rittet har sitt opphav fra Halden og har blitt kjørt i Østfold med noen små avstikkere innom Sverige, men i år vil også Vestfold være representert.

Første etappen av rittet går mellom Åsgårdstrand og Horten, og ifølge rittredaktør Roy Moberg er det en naturlig utvikling for rittet å utvide til andre fylker. Etter den første etappe i Vestfold, flytter rittet seg tilbake til Østfold. Her venter litt over 130 km med mye kupert terreng mellom Mysen og Askim.

Moss, som har vært vertskapskommune de siste tre årene, vil i år igjen være en del av rittet. Den nest siste etappen kjøres fra Moss til Halden. I Halden venter en spennende avslutning der rytterne skal opp den knallharde Knardalbakken opp til Fredriksten festning.

-Vi har savnet en riktig tøff avslutning, våre målganger har vært litt for like. Dette har gjort det vanskelig for klatrerne å vinne, sier Moberg.

Med årets avslutning opp til festningen på etappe to, håper Moberg at dette kan åpne seierskontoen for andre enn bare de rene klassiker- og spurtrytterne.

Den lengste etappen på programmet med drøye 155 km mellom Svinesund og Halden, kommer på rittets siste dag. Avslutningsetappen blir i prinsipp identisk med etappen i fjor, noe som betyr flere grensepasseringer og et 7 km langt grusparti. Distansen og utfordringene på etappen gjør at det blir en spennende avslutning på rittet.

Alle de beste profflagene har meldt sin ankomst, der våre norske håp Susanne Andersen (Team Sunweb), Katrine Aalerud og Emilie Moberg (Team Virtu) stiller til start. Det gjør også Team Hitec Products, Norges eneste profflag, samt det norske landslaget.

Se mer om rittet her: https://www.ladiestour.no/ 

Følg rittet på NRK1