Wheels4Refugees: Integrering med sykkel

Av We Love Cycling

 

I Canada fant de en måte å hjelpe mennesker med posttraumatisk stress forårsaket av krig. Løsningen ble bruk av sykkel. Wheels4Refugees er en not-for-profit organisasjon som samler og fikser sykler for syriske flyktninger i Ottawa. Ideen bak er enkel: Sett bort i fra transportfordelen sykkelen gir, er det en sosial aktivitet som kan gjøres med venner og familie. Dette fører til at flyktningene integrerer seg i et fellesskap med noe som er positivt og gøy, og som er med på å bekjempe posttraumatisk stress.

For de fleste av oss er sykling noe vi lærte når vi små, og som vi tar for gitt å kunne. Mange av flyktningene, spesielt kvinner og barn kan ikke sykle. Wheel4Refugees organiserer aktiviteter og workshops for å lære opp de flyktningen som ikke kan sykle. Workshopene lærer flyktningene hvordan de skal fikse sykkelen sin og søke etter jobber (som gjerne er sykkelrelatert) Vil du hjelpe, donere eller få litt mer informasjon om Wheels4Refugees? Når de har lært å sykle er neste trinn å bli kjent med trafikken og hvor de burde sykle. Det å lære veien til skolen, butikken eller parken er en god start. De som arrangerer disse aktivitetene er arabisktalende frivillige som ønsker å hjelpe de nye borgerne med å bekjempe sine utfordringer.

 

Flyktningene som kommer har som regel forlatt alle sine eiendeler. Sykkelen blir en avgjørende økonomisk lettelse, noe som betyr en gratis måte å komme seg rundt på. Wheels4Refugees så fordelen med sykkel som både transport og som behandling av posttraumatisk stress. Disse fordelene jobber de fortsatt med og ønsker at flere får øyne opp for hvor mye en sykkel kan hjelpe mennesker med!