Škoda Sverige ny officiell partner till SCF E-cycling 2021

Författare We Love Cycling

Svenska Cykelförbundet växlar upp inom den snabbt växande grenen E-cycling. Tillsammans med Škoda Sverige, ny officiell partner till förbundets E-cycling, arrangeras SWE Cup, SM och ett antal sociala event inom virtuell cykling 2021.

– Förbundet ser stora möjligheter i att utveckla E-cycling, som är en av få sporter som pågått i princip som vanligt under pandemin. Samarbetet med Škoda gör att vi får ökade möjligheter att fortsätta utveckla verksamheten och locka fler till sporten, säger Conny Björnehall, ordförande E-cycling på Svenska Cykelförbundet.

Sverige ligger långt fram inom E-cycling och har några av världens bästa cyklister på både dam- och herrsidan. SCF arrangerar redan ett antal tävlingar inom både landsväg och MTB på online-plattformen Zwift, som idag har en miljon användare globalt. SWE Cup 2020 lockade 500-700 cyklister per lopp, och intresset väntas växa till 2021. En resa som det cyklande bilvarumärket Škoda gärna är med på.

– ­Vi vet att E-cycling betyder mycket för många detta utmanande år, och vi vill jobba för att fler hittar till den virtuella cyklingen. Med Škodas bakgrund och engagemang inom cykel känns det självklart att vi är med när en ny gren växer fram, säger Veronica Nilsson, Press- och sponsoransvarig på Škoda

Stark koppling till cykel

Škoda Sverige är tidigare aktiva inom svensk cykling genom Škoda Cycling Team, ett initiativ där rutinerade cyklister bildar lag med motionärer för att cykla runt Vättern. Utöver Vätternrundan är Škoda också huvudsponsor till Tour de France och Giro di’Italia, och när bolaget grundades år 1895 i Tjeckien var det inledningsvis just cyklar som tillverkades. På samma adress i Mlada Boleslav bygger Škoda idag en miljon bilar varje år.

Škoda blir officiell partner för Svenska Cykelförbundets E-cycling 2021, vilket innefattar sponsorskap för SWE Cup, SM och ett antal sociala event i form av virtuell gruppcykling. Årets upplaga av SWE Cup körs i tio omgångar med start den 4 januari.

Läs mer om SWE Cup E-cycling

Har du frågor om samarbetet eller E-cycling? Kontakta gärna:

Conny Björnehall
Ordförande E-cycling
Svenska Cykelförbundet
Tel: 070-650 88 00
conny.bjornehall@scf.se

Veronica Nilsson
Press- och sponsoransvarig
Škoda Sverige
Tel: 070-164 78 61
veronica.nilsson@skoda.se