Bli en Stravakonstnär som kanadensiska Stephen Lund

Författare Adam Marsal

Vissa kanske ritar in sina rutter på en papperskarta. Andra drar ut på cykeln och ritar figurativt med sitt GPS-spår, Steven Lund i Kanada har tagit konstcykling till en helt ny nivå!

Stephen Lund från Victoria I British Columbia, är en GPS-konstnär som skapar mästerverk på sin cykel I appen Strava. Med väl planerade cykelturer ritar Hans GPS-spår allt mellan Ninja turtles och dinosaurier.

Kollar du in Stephens Stravakonto ser du att han cyklat en 1800 mil under året och ritat både en sjöjungfru och födelsedagsgratulationer. Sjöjungfrun krävde en cykeltur på över 22 mil.

Några andra mästerverk i galleriet på Strava är en Stegosaurus, en T-rex, Darth Vader och en gigantisk rocka.

I snitt har han cyklat runt 1500 mil om året de senaste tre åren, och de allra flesta turerna har resulterat i någon form av figur.

Den Ninja turtle han ritade 2017 döpte han till Michelangelo by Cycleangelo, den krävde 10 mil.

Inspirationen hittar han genom att studera kartan, ”det bara opera fram” berättar Stephen. ”När jag var barn brukade jag i timme efter timme titta på molnen och se vilka former jag kunde fantisera fram” berättar han. Idag ser han på samma sätt figurer i en karta. När han planerar en rutt så måste han se till att det blir ett kontinuerligt flow i GPS-spåret. Det går att trixa med avstängd GPS men Stephen vill rita sina figurer med ett obrutet streck.

Han är inte ensam om att rita med GPS. Den största ”målningen” med GPS borde japanen Yasushi Takahashi vara ansvarig för. 2010 skrev han Marry me över hela Japan, den resan blev 716 mil men till skillnad mot Stephen så använde Yasushi inte bara cykel utan också tåg och båt. Om hon sa ja? Det vet vi inte.

Som du kanske märker är möjligheterna obegränsade, helgens cykling kanske har ett nytt mål? Jultomten är redan ritad.

Kolla in fler av Stephens alster HÄR.